Srecko Niketic/PIXSELL, grafika
Srecko Niketic/PIXSELL, grafika

Germanijak.hr postava 14. kola: Gorica dala najviše igrača, a Erceg je povratak proslavio potezom kola

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.11.23. | 16:26

U 14. kolu većina klubova iz gornjeg dijela ljestvice nije upisala pobjedu

Iza nas je još jedan vikend prepun uzbuđenja u domaćem prvenstvu. Nakon što su u 13.kolu sve vodeće momčadi upisale tri boda, ovaj puta dokečali smo posrtaje Rijeke, Dinama i Osijeka, uz napomenu da su Zagrepčani i Riječani ipak spasili barem jedan bod.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najviše igrača u Germanijakovoj postavi kola ima Gorica. Momčad pod vodstvom Dinka Jeličića nepobjediva je na svojem stadionu, osjetili su to Dinamo i Hajduk, a Osječani su stradali s čak 3-0. To je Krešimiru Krizmaniću i Dini Štiglecu donijelo mjesto u zadnjoj liniji naše postave, dok se u veznom redu smjestio Jurica Pršir.

Po dva predstavnika u postavi kola imaju Istra 1961, Rijeka i Varaždin. Puljani su na Aldo Drosini pobijedili Slaven Belupo i dodatno se odvojili od Rudeša, odnosno približili se Farmaceutima, unatoč tome što su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje. To je mjesto u postavi kola donijelo prodornom Advanu Kadušiću, dok je iskusni Frano Mlinar priključen Prširu u srcu vezne linije.

Rijeka je na gostovanju kod Lokomotive osvojila samo bod. Točnije, izgubila je dva, barem ako to gledamo iz perspektive borbe za vrh ljestvice. Ipak, unatoč remiju, utakmicu je odlično odradio Emir Dilaver, dok je Toni Fruk prekrasnim trzajem glave osigurao izjednačenje, na koncu i bod.

Varaždin je pred svojim navijačima do četvrte minute sudačke nadoknade vodio protiv Dinama i bio na korak do velike pobjede. Iako su Modri jako dobro igrali, do više od jednog pogotka nisu došli zahvaljujući sjajnom izdanju Olivera Zelenike, koji je potpuno zasluženo zadužio jedinicu u Germanijakovoj postavi. Uz njega, tu se našao i Domagoj Drožđek, koji je snalažljivim pogotkom donio vodstvo Varaždinu. S te utakmice, ali iz redova Dinama, odabrali smo i desno krilo u našoj 4-2-3-1 formaciji. Naravno, naš odabir je Takuro Kaneko, koji je pravo otkriće Dinama u posljednja dva kola. Prvo je Lokomotivi zabio za pobjedu i napunio se samopouzdanjem te je u jučerašnjem susretu bio konstantna prijetnja za Varaždince. To je okrunio asistencijom za izjednačujući pogodak Mahira Emrelija

Za kraj nam ostaje Hajduk, koji je na papiru imao najlakši ispit. Na Poljud je stigao Rudeš, ali Splićani su pobijedili „samo“ 1-0, dok navijači nisu bili prezadovoljni igrom. Tri boda osigurao je Aleksandar Trajkovski prvijencem u bijelom dresu, koji mu je donio mjesto u vrhu napada u našoj postavi kola.

POTEZ KOLA - gol Ante Ercega

Dugo je Istra 1961 bila bez suspendiranog Ante Ercega, svojeg najboljeg pojedinca u prošloj sezoni. Patili su rezultati Puljana u posljednje vrijeme, ali povratkom Ercega, vratio se i okus pobjede na Aldo Drosinu. Istra 1961 protiv slaven Belupa cijelo drugo poluvrijeme igrala je s igračem manje, Farmaceuti su bacili sve karte u napad i platili primljenim pogotkom iz kontre. Erceg je proigrao Valinčića i odjurio u kontru, primio loptu u prostor i lijepo matirao gostujućeg čuvara mreže. Bio je to pogodak kojim je Istra 1961 stavila pečat na pobjedu i pobjegla rudešu na osam bodova prednosti.

Germanijak.hr postava 14. kola:



Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti