Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Sjajna Gorica očitala lekciju Osijeku i preskočila ga na ljestvici!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 04.11.23. | 17:55

Momčad Dinka Jeličića nije slučajno u borbi za Europu. U subotu su na svom stadionu nadigrali Osijek u svim segmentima igre te zasluženo slavili 3-0

Uoči sraza Gorice i Osijeka znalo se tek da će jednoj seriji stići kraj. Onoj Osijeka od tri HNL pobjede u nizu, odnosno onoj Gorice koja do subote 14 puta u nizu nije napustila poražena svoj travnjak.

Naposljetku, Gorica nastavlja svoju renesansu. I to na impresivan način. Nakon 90. minuta borbe - nadigrali su Osijek u gotovo svim segmentima igre te zasluženo slavili 3-0 golovima Štigleca, Solde i Pršira. I pokazali da nije slučajno momčad Dinka Jeličića u ozbiljnoj borbi za Europu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U Veliku Goricu stigla je jaka gostujuća delegacija koju je predvodio predsjednik Ferenc Sakalj uz članove uprave kluba Vladimira Čohara i Valentine Koprivnjak. Utakmicu svog bivšeg kluba došao je pogledati i Željko Sopić čija je Rijeka u petak prosula važne bodove protiv Lokomotive. Na toj utakmici, kao i na ovoj Gorice i Osijeka, bio je prisutan Zorislav Srebrić.

Zoran Zekić honorirao je kapetanu Jugoviću sjajnu partiju i “hat-trick” protiv Istre te je Jugo od prve minute istrčao na travnjak. Činio je vezni red u kojem je trener Osijeka stavio čak petoricu igrača. Iza njih bila je zadnja linija s trojicom dok su napad Osijeka činili Mierez i Bukvić. S druge strane, Jeličić nije ničime iznenadio. Osim pozicijom Munksgaarda na desnom krilu, dok je Raspopović bio bek na toj istoj strani.

Osijek je stigao do sjajne prilike u 12. minuti kada je Ramon Mierez sve napravio i servirao loptu Domagoju Bukviću čiji traljav udarac odlazi pored vratnice Banićeva gola. Bila je to ujedno prva konkretna šansa na utakmicu koju je po sunčanom ali prohladnom vremenu stiglo gledati oko 1900 gledatelja od čega stotinjak pripadnika osječke Kohorte.

Treba spomenuti lijepu akciju Osijeka nakon pola sata igre u kojoj je Brlek izbacio Nejašmića koji je prenio loptu skroz do suparničkog kaznenog prostora. Akciju je završio Bukvić udarcem u kojem nije bilo preciznosti.

Prethodno je Osijek tražio kazneni udarac nakon duela Munksgaarda i Miereza. Sudac Strukan je provjeravao situaciju na VAR monitoru ali naposljetku dosudio loptu za Goricu.

Opasno su gosti živjeli u 42. minuti nakon prekida. Bio je to klasični biljar pred petercem Malenice u kojem domaći igrači nisu uspjeli uputiti udarac na gol. No, ono što su propustili tada, nadoknadili su u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Dino Štiglec zabio gol za vodstvo Gorice. Počelo je ubacivanjem Munsgaarda, do lopte je stigao Matavž koji je poslužio Štigleca na desetak metara od gola. Dovoljno da Gorica ode na odmor s prednošću.

Nastavak je donio promjene na svakoj strani. Jeličić je izvadio Maloču i ubacio Leša, dok je Zekić honorirao slabu partiju Bukvića prijevremenim tuširanjem. Umjesto njega ušao je Kristijan Lovrić, dok je Maneva zamijenio Nail Omerović.

Tek što je utakmica krenula s centra, Osijek se vratio u igru. Barem se tako činilo dok se nije oglasila VAR soba i poništila gol Ramona Miereza zbog zaleđa. Marko Malenica pokazao je zašto je jedna od najčvršćih karika Osijeka kada je u 52. minuti dva puta izašao kao pobjednik iz duela s Prširom te tako dao nadu svojoj momčadi da može do nekog boda. Osijek je imao inicijativu, ali bez konkretnog učinka dok se Gorica orijentirala na brzu tranziciju s ciljem da iskoristi propusnost koju su gosti ostavljali naglašenom ofenzivom. Upravo nakon jednog takvog kontranapada Mitrović je mogao povisiti prednost domaćina, ali napadač Gorice nije znao iskoristiti dobar ubačaj Matavža. Malo kasnije Raspopović je sjajno ubacio s desnog krila, Matavž tukao glavom ali Malenica krajnjim naporom skreće loptu u gredu.

Gotovo identična situacija bila je na drugoj strani kada je ubacio Lovrić a glavom gađao Jugović pa pogodio - gredu. Međutim, u 83. minuti je svaka nada Osijeka izgubljena nakon fantastičnog proigravanja Ndockyta čija je lopta izbacila kompletnu obranu Osijeka te izbacila Soldu u priliku koju ovaj nije mogao propustiti. Na semaforu je zasvijetlilo 2-0. Točku na i sjajne predstave Gorice stavio je Jurica Pršir u 86. minuti. Time je Gorica je nastavila svoju seriju a usput i preskočila Osijek na ljestvici te se izjednačila s Dinamom.

U sljedećem kolu Gorica ide na gostovanje u Koprivnicu kod Slaven Belupa, dok će Osijek već u srijedu igrati odgođenu utakmicu s Hajdukom a tri dana kasnije će na Opus Areni dočekati Lokomotivu.

Gorica - Osijek 3-0

Gradski stadion Velika Gorica. Gledatelja: 1878.

Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Alen Jakšić (Split) i Dejan Vuković (Zagreb). Četvrti sudac: Ante Terzić (Podstrana). VAR: Ivan Vučković (Zagreb). AVAR: Dario Kolarević (Zagreb).

Strijelci: 1-0 Štiglec (45., Matavž), 2-0 Soldo (83., Ndockyt), 3-0 Pršir (88.)

Žuti kartoni: Pršir (Gorica); Jugović, Omerović, Bralić (Osijek)

Gorica (4-2-3-1): Banić - Raspopović (od 76. Soldo), Krizmanić, Maloča (od 46. Leš), Štiglec - Pršir, Mrzljak - Munksgaard, Ndockyt (od 86. Kapulica), Mitrović (od 88. Vujnović) - Matavž (od 76. Jurić). Trener: Dinko Jeličić

Osijek (3-4-2-1): Malenica - Manev (od 46. Omerović), Bralić, Duarte - Gržan, Brlek (od 78. Hiroš), Nejašmić (od 78. Pušić), Drambajev - Bukvić (od 46. Lovrić), Jugović (od 84. Živković) - Mierez. Trener: Zoran Zekić.



Tagovi

NK OsijekHNK GoricaHNLHrvatska nogometna ligaZoran ZekićDinko Jeličić

Ostale Vijesti