Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka kiksala u Kranjčevićevoj, Fruk donio bod gostima

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 03.11.23. | 19:37

Bez pobjednika (1-1) završen je prvi ogled 14. kola HNL-a

Rijeka kao lider HNL-a nije uspjela 14. kolo otvoriti pobjedom. Sudar Lokomotive i Rijeke na kraju je okončan bez pobjednika (1-1), strijelci pogodaka bili su Tuci (27.) i Fruk (44.), a Zlatko Dalić, koji je uživo došao pogledati utakmicu, nije previše toga vidio

Najavljen je bio Milićević, ali je startao Leovac, bivši igrač Rijeke, a sasvim sigurno i najbolji lijevi bek u novijoj povijesti kluba s Kvarnera. Leovac je stigao u Lokomotivu na početku sezone nakon što mu je istekla ugovorna obveza u Osijeku baš kako bi bio zamjena za Milićevića, ali i kako bi mentorirao ‘klince s Kajzerice’. Uvijek su Lokosi imali barem jednog ‘veterana’ u svlačionici, ove sezone je to on.

Krivak je u sedmoj minuti prvi testirao budnost Nediljka Labrovića na golu Rijeke, ali je njegov prizemni pokušaj s 20 metara, blago iskosa, lako neutralizirao reprezentativni vratar. Igra Rijeke bila je poput hladne juhe – sastojci (igrači) su bili dobri, ali ako juha nije vruća, odnosno ako sve u momčadi ne ‘štima’, onda – to nije to. Pjaca je u 19. snažno tukao s 25 metara iskosa, ali Čavlina je bio dobro postavljen, anticipirao je gdje bi mogao ići udarac novog/starog reprezentativca pa ga je u konačnici bez ikakvih problema ulovio.

Lokomotiva je bila dominantniji takmac u prvih 25 minuta. Bili su rastrčaniji i odlučniji, baš kao što su djelovali puno pripremljenije. Imali su jasnu ideju kako u svega par dodavanja doći u završnu trećinu, a visokim presingom su stalno držali obranu Rijeke budnom. Na brzom i skliskom terenu su pogreške očekivane, a baš tu su domaćini vidjeli svoju priliku.

I onda se to i dogodilo u 27. minuti. Na trenutak smo pomislili da igraju Dinamo i Lokomotiva, jer pogodak kakav je Lokomotiva zabila Rijeci je na potpuno isti način zabila Dinamu. Janković je sa sredine terena išao vraćati loptu Mitroviću, promašio ga je za metar – metar i pol, Tuci je sve to ispratio, istrčao je iza leđa stopera Rijeke, izašao u situaciju jedan na jedan s Labrovićem i onda lagano poentirao. Identičan, potpuno identičan pogodak Tuci je zabio na Maksimiru prošlog tjedna, da bi onda ovog petka u kopačke Bulata ušao Jaković, a u Perićeve Mitrović – 1-0

Točno deset minuta kasnije je Rijeka bila blizu izjednačenju nakon što je lijepom okomitom loptom Pjaca pronašao Ivanovića, ali njegov udarac s 15 metara iz sjajne pozicije otišao je preko gola.

“Di su dani kad je Krama igrao za Rijeku”, rekao je jedan od gostujućih navijača koji se smjestio na centralnoj tribini stadiona u Kranjčevićevoj, ali ‘Krama’ se onda ukazao u liku i djelu Tonija Fruka u 44.minuti.

Sjajno je s lijeve strane loptu u 16-erca ubacio Janković, Fruk je nadskočio Leovca i onda lijepo glavom sa osam metara svladao Čavlinu – 1-1

Kolarić, koji nije položio nakon prvih 45 minuta, nedugo nakon tog izjednačujućeg pogotka poslao je igrače u svlačionicu, a najbolji asistent HNL-a je svojim drugim pogotkom ove sezone malo unormalio tlak Željka Sopića koji je sigurno bio spreman na takvu vrisku u svlačionici koja bi se čula sve do svečane lože gdje su se smjestili Zlatko Dalić, Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić, Ilija Lončarević i brojni drugi.

Prvu veliku priliku u drugom djelu vidjeli smo nakon sjajnog prodora Bartolca koji je potom izvrsno uposlio Tucija koji je se ponovno našao u izvrnsoj situaciji, ali je u padu loše zahvatio loptu, a k tome je još i Labrović pravovremeno izašao s gol linije i tako ‘skratio kut’ prvom topniku Lokosa.

Rijeka je odgovorila u ‘svojoj’ 60. minuti kad je sjajan prekid s 35. metara iskosa izveo Banda koji je na poluvremenu zamijenio indisponiranog Yansanea, ali je udarac Mitrovića glavom s kojih osam metara otišao pored gola.

U drugom poluvremenu je ritam značajno pao, dosta su griješili veznjaci i jedne i druge momčadi, a samim time do izražaja nisu mogli doći ni napadači. Rijeka se više oslanjala na individualne poteze, a Lokomotiva na preskakanje igre. Prvu priliku vrijednu spomena nakon one Mitrovića vidjeli smo tek u 82.minuti kad je sa 17 metara lijepo odapeo Janković, ali ipak za metar – metar i pol neprecizno…

S ovim bodom Rijeka sada ima tri boda više od Hajduka i pet od Dinama koji ima dvije utakmice manje. Lokomotiva je ostala na 7. mjestu s 15 osvojenih bodova.

Lokomotiva – Rijeka 1-1

Strijelci: 1-0 Tuci (27.), 1-1 Fruk (44., Janković)

Stadion: Nogometni stadion Zagreb ,gledatelja: 1054 (203 gostujući)

Glavni sudac: Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici: Bojan Zobenica, Ivan Mihalj (oba Velika Gorica), četvrta sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica), VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina)

Žuti kartoni: Mersinaj, Marić, Leovac (Lokomotiva), Sopić (trener), Hodža (Rijeka)

Crveni kartoni: /

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Bartolec (81. Kalaica), Mersinaj, Živković, Leovac – Smakaj (89. Canjuga), Marić – Krivak (73. Žilinski), Mudražija (81. Bubanja), Goričan - Tuci

Rijeka (4-1-4-1): Labrović – Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda (90. Radeljić) – Hodža – Yansane (46. Banda), Fruk (79. Grgić), Janković, Pjaca – Ivanović (68. Obregon)



Tagovi

HNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLNK Lokomotiva

Ostale Vijesti