Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Istra 1961 s igračem manje potopila bezidejni i sterilni Slaven Belupo, Erceg zaključio priču na Aldo Drosini

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 19:08

Očigledno kako je Erceg po naputku trenera popravio ponašanje i odmah pokazao klasu

Dva trenutka inspiracije, dvije smislene akcije bile su dovoljne Istri 1961 da s dva pogotka ugasi nade Slaven Belupa oko uzimanja bodova na Aldo Drosini. Puležani su imali igrača manje čitavo drugo poluvrijeme i sjajno su uštopali bezidejne Koprivničane (koji su očito u krizi(, a pritom ih još i počastili s jednim pogotkom u mreži.

Igrala se osma minuta kada smo mogli svjedočiti prvoj pravoj prilici na utakmici i – prvom pogotku. Fino su kombinirali Puležani po lijevoj strani, ubačaj u sredini dočekao je Filet koji je htio pucati, ali je loše zahvatio loptu i ponudio sjajnu asistenciju Mlinaru koji je sjajno nanjušio priliku, uklizao na prvu stativu i sproveo loptu u gol za 1-0 Istre 1961.

Nakon toga je ipak Slaven bio taj koji je imao terensku inicijativu. U 21. minuti su gosti odradili kvalitetnu kontru, lopta je završila na desnoj strani kod Mioča, ali njegov ubačaj nije pronašao vlasnika.

Tri minute kasnije domaći su zaprijetili iz prekida, korner je izveo Mlinar, glavom je pucao Majstorović, ali vratar Sušak je bio siguran.

Koncem poluvremena je pritisak Slavena dodatno pojačao, no bez neke konkretnije prilike, a onda je posao gostima olakšao Majstorović. Naime, uklizao je domaći igrač na Šakotu koji se ostao previjati od bolova, a sudac Mario Zebec mu je za to pokazao žuti karton. No usporena snimka je pokazala da je start bio puno opasniji, pa je glavni arbitar uključenja VAR tehnologije odlučio pregledati težak prekršaj Majstorovića i promijeniti svoju odluku te mu pokazati izravni crveni karton.

Do kraja poluvremena nije više bilo većih prilika, a crveni karton Majstorovića i pogodak Mlinara bile su jedine dvije situacije vrijedne spomena u uvodnih 45 minuta igre na Aldo Drosini.

Na žalost svih neutralnih gledatelja, niti durugi dio nije donio dramatičnu razliku.

Nastavili su se, doduše, oštri startovi koji su obilježili posljednji dio prvog poluvremena, u 47. minuti je oštro startao Maurić, ali mu je Zebec progledao kroz prste.

​U 50. minuti je Slaven složio zgodnu priliku - s lijeve strane odličan centaršut poslao je Štefulj, na loptu je naletio Cascini, no njegov udarac je neprecizan. Pet minuta kasnije se ponovno na udarcu našao Cascini, a ovog puta je njegov pokušaj obranio Majkić.

U 62. minuti je Slaven bio najbliže izjednačenju, nakon kombinacije u kaznenom prostoru na lopti se našao Liber, no njegov udarac iz obećavajuće pozicije otišao je daleko od okvira gola.

A kako je shvatio da se njegova momčad neće previše kruha najesti od igre, Roy Ferenčina je otpuhao prašinu s taktičke knjižice koja datira tamo negdje na same začetke nogometne igre, pa je u nedostatku bolje ideje u napad poslao stopera, Marco Boras prekomandiran je u 'target mana' u nadi kako će svojom staturom i visinom nešto ušićariti za goste. No izuzev jednog dobrog pokušaja glavom u 87. minuti, Bora nije uspio više zaprijetiti domaćinu.

A onda je u 91. minuti Istra 1961 nokautirala Koprivničane. Sijevnula je brza kontra, Ante Erceg se zagradio, odložio loptu Valinčiću s kojim je krenuo zajedno u sprint, dobio je natrag loptu na ulasku u kazneni prostor, desnom nogom i lažnjakom se oslobodio čuvara, a ljevicom pogodio u drugi kut za konačnih Istra 1961 2 Slaven Belupo 0.

Istra 1961 – Slaven Belupo 2-0.

Pula. Stadion: Aldo Drosina. Gledatelja: 1094.

Sudac: Mario Zebec (Cestica); pomoćnici: Kruno Šarić (Županja), Dino Knez (Osijek); VAR: Ivan Bebek (Rijeka).

Strijelci: 1-0 Mlinar (8., Filet), 2-0 Erceg (90+1.)

Žuti kartoni: Blagojević (Istra 1961), Agbekpornu, Lepinjica, Mioč (Slaven B.)

Crveni karton: Majstorović.

Istra 1961: Majkić - Kadušić, Majstorović, Marešić, Douglas (od 30. Valinčić) - Blagojević, Mlinar (od 84. Čuić), Maurić- Lisica (od 64.Ćalušić), Filet (od 64. Erceg), Vuk (od 46. Iovu)

Slaven Belupo: Sušak – Međimorec, Boras, Božić, Štefulj – Lepinjica, Agbekpornu (od 46.Cascini) – Liber, Mioč, Šakota (od 62. Ortiz) – Štrkalj (od 62. Kamberi)



Tagovi

HNLIstra 1961Slaven Belupo

Ostale Vijesti