Screenshot
Screenshot

Germanijak doznaje: Dinamo dogovorio novo pojačanje, mladi Španjolac stiže u Zagreb!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.08.24. | 15:30

Lijevi bek iz Rome za dva-tri dana trebao bi biti predstavljen u Maksimiru

Nije tajna da je Dinamo zagrizao za Jana Oliverasa, pisao je o tome Germanijak još krajem svibnja, a zadnjih dana se priča o njegovom dolasku u Maksimiru opet intenzivirala. Španjolac ima 20 godina, lijevi je bek Rome, s kojom ima ugovor do ljeta 2026., bio je, navodno, blizu odlaska u Saudijsku Arabiju, ali je on sam odbio otići u egzotiku, jer želi ostati u Europi. Odmah je pristao na Dinamo, ali trajala je čitava priča, eto, gotovo tri mjeseca, a za koji dan bi trebala biti i okončana.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Talijanski mediji zadnjih su dana pisali da je posao blizu dogovora, da bi Oliveras došao na posudbu s pravom otkupa na kraju sezone za prihvatljivih 1,5 milijuna eura. Oliveras je dovoljno mlad da bi Dinamo na njemu mogao još i zaraditi, stoga bi to mogao biti dobar posao Modrih za budućnost. A kako doznaje Germanijak, sve je dogovoreno između Dinama i Rome, s Oliverasom još od ranije i dečko bi već u utorak trebao stići u Zagreb. U iduća dva-tri dana mora odraditi liječničke preglede i, bude li sve u redu, potpisat će ugovor s Dinamom. Očekuje se da će sve biti riješeno najkasnije do četvrtka, jer do toga dana (15.kolovoza) u ponoć Sergej Jakirović treba UEFA-i prijaviti momčad za play-off Lige prvaka. Oliveras bi se trebao naći na tom popisu.

Zanimljivo, Oliveras ima sličan nogometni put kao Dani Olmo, krenuo je u Espanyolu, zatim otišao u Barcinu La Masiju, a otamo prije tri godine u mladu momčad Rome. Za mlade momčadi Rimljana upisao je više od 90 nastupa, dok za prvu momčad nije uspio debitirati. Odlučio je ovog ljeta napustiti Olimpico, izbor je pao na Dinamo. Sergej Jakirović bi tako trebao dobiti još jednog igrača u rotaciji, na lijevom boku, gdje je trenutno prvi izbor Pierre-Gabriel, a tu je i Japanac Takuya Ogiwara, koji bi dolaskom Oliverasa možda i dodatno izgubio mjesto u momčadi. No, o tom potom, ono što je trenutno jasno jest da Oliveras stiže u Zagreb i da će, bude li sve OK, postati novi igrač Dinama!



Tagovi

GNK DinamoJan OliverasRomaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti