Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Je li moguć neočekivani 'come back'? Bjelica bi mogao vratiti Petra Bočkaja!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 14:00

Bočkaj se oporavlja od ozljede, koju je zaradio na treningu prije više od dva mjeseca, još je Dinamov igrač, Bjelica ga dobro poznaje i nije isključeno da će opet nositi modri dres

"Nismo razmišljali o novim igračima u ovom trenutku, dobro smo pokriveni na većini pozicija", rekao je Nenad Bjelica na uvodnoj press-konferenciji, govoreći o mogućim akvizicijama, slobodnim igračima, koji bi mogli doći u Maksimir i izvan prijelaznog roka. Poput, recimo, Filipa Benkovića.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, nije isključeno da će u narednom periodu Bjelica posegnuti za novim/starim rješenjima iz vlastitog bazena, Naime, dvojica igrača, koja igrom slučaja ovog ljeta nisu napustila Dinamo, a bila su na dobrom putu, Petar Bočkaj i Luka Menalo i dalje treniraju u Maksimiru. Ne, doduše, s prvom momčadi, već odvojeno, ali još su igrači pod ugovorom i moraju ga odrađivati. Menalo je zadnji dan prijelaznog roka trebao potpisati za Rijeku, no, nije se s Dinamom dogovorio oko raskida ugovora i ostao je u Zagrebu. Bočkaj je još početkom srpnja, po povratku s posudbe na Cipru, trebao otići u Tursku i potpisati za Gaziantep. No, čekajući transfer ispunjavao je obveze iz ugovora, trenirao u Maksimiru i na jednom je treningu ozlijedio metatarzalnu kost. Trenutno je u fazi oporavka i povratka u puni trebažni proces. A, nije nemoguće da bi do kraja polusezone mogao ponovno i zaigrati za Dinamo.

Naime, iako zvuči kao nemoguć 'come back', jer na Bočkaja u Maksimiru već neko vrijeme ne računaju, ne bi bilo čudno da ga Nenad Bjelica vrati u kadar. Novi trener nije još povukao taj potez, no, kako doznajemo, on još nije otpisao tu mogućnost, nije otpisao ni Bočkaja. Jer, iako je većina pozicija u momčadi dobro pokrivena, na jednoj i dalje nema puno rješenja, to je lijevi bok. Jedini lijevi bek, koji je dosad i igrao na tom mjestu jest nepredvidljivi i promjenjivi Japanac Ogiwara, Sergej Jakirović tamo je češće koristio Pierre-Gabriela, a u kadru je još mladi Jan Oliveras, koji ni protiv Banjola nije dobio minutažu, što govori da zasad na njega još ne računaju za ozbiljnu rotaciju, da se još prilagođava na seniorski nogomet. Tako bi u ovom gustom rasporedu, pogotovo nakon iduće reprezentativne stanke, Bjelica mogao posegnuti za Bočkajem, koji bi u HNL-u, bude li igrao kao nekad, mogao biti koristan. Poznat je, uostalom, po asistencijama, ubačajima i prekidima, upravo onakvima kakvima se često 'buše' suparnički bunkeri. Bočkaj je kod Bjelice u Osijeku bio standardan, igrao dobro i baš u tom razdoblju i došao u Dinamo za oko dva milijuna eura. Premda, treba napomenuti, Bočkaj nije tada baš često igrao lijevog beka, više je bio krilo, no, za potrebe službe u Dinamu, nije isključeno da bi mogao pomoći.

Bjelica, dakle, nije Bočkaja još otpisao, ali sve će, naravno, ovisiti o njemu samome. U kakvom će se fizičkom stanju vratiti nakon ozljede, koliko će biti motiviran da se uopće bori za novu šansu u Dinamu. Kao što je i sam rekao na press-konferenciji, Bjelica je spreman šansu dati svakome tko je zasluži, ali za one koji neće slijediti taj put, neće biti popusta! Ni budućnosti u Dinamu.



Tagovi

GNK DinamoNenad BjelicaPetar BočkajHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti