marko Lukunic/Pixsell
marko Lukunic/Pixsell

Dinamo nudi bogatstvo za igrača koji im se lani nudio - besplatno!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.07.24. | 08:00

U Maksimiru su svojski zapeli da u svoje redove dovedu igrača Rijeke za kojeg su spremni platiti milijune i odreći se nekih postotaka. Bizarno jer su Pašalića prije godinu dana imali za nula eura i odbili ga!

U Maksimiru su ubacili u brzinu više u svojoj misiji da dovedu Marca Pašalića u svoje redove. Pomalo bizarno, ali za igrača kojeg su prošle sezone mogli imati za nula eura, sada su spremni ozbiljno zaroniti u klupsku blagajnu, dodati neke postotke od budućih potraživanja za Niku Jankovića i Gabrijela Rukavinu ali i dodati Darija Špikića. A sve s ciljem kako bi se olabavio stav Damira Miškovića koji je izvjesio cijenu od pet milijuna eura.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Doduše, predsjednik Rijeke vodi se rezonom da zašto bi reprezentativca prodao konkurenciji za manje od ponude koju je već imao za Pašalića, ali problem je što je tih arapskih pet ili šest milijuna eura jedina ponuda za Pašalića. I ponuda koju je igrač odbio! Podsjetimo, Germanijak je ekskluzivno donio informaciju kako je krilo Rijeke koncem siječnja odbio ponudu iz Dohe prema kojoj je Rijeka trebala dobiti pet milijuna eura na ime odštete a on višemilijunski ugovor.

Pašalić se vodio rezonom da bi odlaskom na Arapski poluotok nestao s mape izbornika Dalića što je prilično izvjesno. I bio je u pravu jer je par mjeseci kasnije bio u reprezentaciji Hrvatske na Euru. Doduše, njegov odlučni “ne” djelovao je poput hladnog tuša za čelnike Rijeke, ali ruke su im bile vezane.

“Nismo dobili nikakvu službenu ponudu Dinama. Mi za Pašalića imamo ponudu od šest milijuna eura jednog kluba s Bliskog istoka. Hoće li on htjeti otići, to je druga stvar. To je njegova odluka i nitko ga ne može prisiliti. A kako da ja prodam Pašalića Dinamu za dva milijuna eura, što se gura preko medija?”, zapitao se prije nekoliko dana Damir Mišković u razgovoru za Sportske novosti.

No, ponuda ionako dolazi kada se priča usmeno dogovori. A čini se da se ta priča ne gura samo preko medija. Dinamo je ozbiljan u namjeri da dovede Pašalića i krenuo je u akciju. Prema zadnjim informacijama, Dinamo je spreman ići na ponudu od 2,5 milijuna eura te se odreći polovice prava na buduće odštete za Niku Jankovića i Gabrijela Rukavinu. Pojavila se informacija kako se transfer enigmatika pokušala riješiti i Špikićem, ali krilni napadač Dinama nije sklon napuštanju Maksimira. Barem za sada...

U cijeloj toj priči nešto se valjda pita i samog Pašalića koji prema našim informacijama ne popušta u svojoj namjeri da ostane u Europi. I to je jasno iskomunicirao vodstvu Rijeke. Međutim, čini se kako Pašalić nema ništa protiv zamijeniti Rujevicu s Maksimirom. Ondje gdje je Pašalić htio potpuno besplatno, samo za plaću - za godinu dana bi mogao doći kao višemilijunsko pojačanje. I to je priča koja je sasvim realna i koja bi se mogla rasplesti uskoro. Nije je omela niti činjenica da je Pašalić odigrao europske minute za Rijeku te kao takav ne može više sudjelovati u kvalifikacijama u dresu Dinama. Dovoljna znak da ga u Maksimiru silno želi.

Još samo da Damir Mišković smisli dovoljno dobru i vjerodostojnu kombinaciju po kojoj bi priču prodaje reprezentativca zapakirao pred svojim navijačima, a prema kojoj bi on bio pobjednik ovog klasičnog nadmudrivanja s Dinamom i eto Marca Pašalića u Maksimiru.



Tagovi

HNLLjetni prijelazni rok 2024.Marco PašalićHNK RijekaGNK DinamoDamir MiškovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti