Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Kuha se transfer: Pašalić želi ostati u Europi, a jedina prava je ponuda Dinama! Hoće li Modri slomiti Miškovića?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.07.24. | 10:30

Sve je više glasina kako bi Vatreni s Rujevice mogao na kraju ipak završiti u Maksimiru. On i Jakirović imaju poseban odnos. Ali ako zaigra za Rijeku protiv Rumunja, neće moći igrati za Dinamo u play-offu Lige prvaka

U Dinamu se još uvijek čeka rasplet priče s Juanom Cordobom, kolumbijskim desnim krilom iz Deportiva Cali. Dok u Dinamu stalno ponavljaju da bi se to uskoro trebalo riješiti i da će Cordoba postati Dinamov igrač, kolumbijski mediji i dalje se bave podjelom novca od transfera 21-godišnjeg krila. Ima li Atletico Nacional, koji je do neki imao potraživanja prema Deportivu od ranijih transfera, 20 posto od transfera Cordobe ili nema? Kolika je uopće svota za koju će Cordoba napustiti klub, Kolumbijci barataju s tri milijuna eura. I još ne spominju klub u koji će igrač otići, jasno je jedino da odlazi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ali, nevezano za Cordobu, ili možda ipak kao pozadina cijele priče, u Maksimiru se sve više i glasnije priča o Marcu Pašaliću. Nije tajna da ga Dinamo želi, nije tajna i da je Rijeka već odbila jednu ponudu iz Maksimira, bilo je to klasično ispipavanje terena. Međutim, iz dana u dan ideja o dolasku Pašalića u Dinamo dobiva sve ozbiljnije konture. Rijeka je nedavno dobila za Pašalića ponudu od oko pet milijuna eura iz Katara, ali igrač ne želi u egzotiku. Njegova je jedina želja ostanak u Europi, ako već od iz Rijeke. A zasad je jedina ponuda iz Europe baš ta Dinamova. Damir Mišković javno je poručio da ne može Dinamu prodati Pašalića za manje od pet milijuna eura, kad je već takvu ponudu dobio iz Katara, ali, postoje modeli i načini na koje bi Dinamo mogao dovesti riječkog Vatrenog za manji iznos. I tome se u Maksimiru i nadaju. Prvotna je ideja bila da pričekaju kako će se stvar rasplitati do kraja prijelaznog roka, jer, ionako, ako Pašalić zaigra za Rijeku već danas protiv Rumunja u pretkolu Europske lige, za Dinamo i neće moći igrati prije europske skupine. Taktika je Dinamova bila čekanje, ako Pašalić do kraja kolovoza ne ode iz Rijeke, onda 'uletjeti' s last minute ponudom i dovesti ga u Maksimir. Ali, zadnjih dana Dinamo je malo ubrzao proces.

"Nisam siguran da Pašalić neće doći prije Cordobe.", kazao nam je jedan dobro upućeni izvor izvan Maksimira, potvrdivši priču kako je Dinamo krenuo u lov.

U kontaktu su Dinamo i Rijeka oko Pašalića, a najveći adut u čitavoj priči je odnos Sergeja Jakirovića i Marca Pašalića. Taj je odnos poseban, Jakirović je doveo Pašalića u Rijeku, tada su se povezali, a Dinamov trener više je puta javno kazao pa i u nedavnom intervjuu da bi volio imati Pašalića u Dinamu. I to ne krije, Marco Pašalić već je dugo Dinamova i njegova želja, a u Maksimiru pokušavaju ispraviti lošu procjenu od prošle godine, kad su Pašalića imali na pladnju, besplatno. Sad ga žele, naravno, to će ih puno skuplje stajati. Ako uopće uspiju slomiti Miškovića, ti su pregovori uvijek teški i zahtjevni. Što se Pašalića tiče, ne sumnjamo da će s njim dogovoriti za pet minuta! U svakom slučaju, više nije samo nagađanje, Dinamo je krenuo po Marca.



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaMarco PašalićSergej JakirovićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti