Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Nogometna muka Dinamova 'senatora': Već sedam mjeseci izvan terena, danas je tek šesta opcija...

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 25.07.24. | 09:00

Dino Perić još se oporavlja i vraća nogometu nakon ozljede i operacije koljena prošle zime. I pitanje je kad će opet igrati za Dinamo

Dolazi ovaj, odlazi onaj. Promet u Maksimiru je pojačan, u oba smjera, a mogao bi do kraja kolovoza biti i gust, svašta bi se tu još moglo dogoditi. A najviše je fluktuacija bilo u obrambenoj crti. Stigli su Raul Torrente i Samy Mmaee, Mauro Perković je u niskom startu za odlazak, Boško Šutalo je u Standardu, na pripremama se opet predstavio Leon Jakirović, a dvojica mladih stopera, Moreno Živković i Jakov Gurlica otišli su na posudbe. Dinamova zadnja linija doživjela je zadnjih mjeseci dosta promjena, zimus su došli Pierre-Gabriel i Takuya Ogiwara, koji mjesec prije njih vratio se Theophile.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I, u svim tim pretumbacijama, mnogi su zaboravili na Dinu Perića. Gdje je on, što se s njim događa? Igrač, s najdužim kontinuiranim stažem u Maksimiru (Ademi je u međuvremenu bio šest mjeseci u Kini) od aktualnog kadra, jedan od Dinamovih senatora, potpisnik mnogih velikih pobjeda Modrih i europskog preporoda zadnjih sedam-osam godina. Igrač i s dva nastupa i još nekoliko poziva za reprezentaciju, ali i igrač, kojemu su ozljede često kočile karijeru, nisu mu dopustile da napravi konačni iskorak. Pošten igrač, s manama i vrlinama kao i svi drugi, zadnjih mjeseci živi svojevrsnu nogometnu agoniju. Za Dinamo je odigrao 183 utakmice, u svim mogućim natjecanjima, prije 13 dana napunio je 30 godina. Ali, zadnju je utakmicu za Modre odigrao još u prosincu, protiv Ballkanija (3-0) u Maksimiru. A pitanje je kad će odigrati sljedeću

Dino Perić imao je u karijeri stvarno dosta problema s ozljedama, pogotovo s koljenom, koje je prilikom jedne obrambene reakcije osjetio i prošle zime na pripremama u Rovinju. Na prvu se nije činilo tako ozbiljnim, no Perić je pauzirao dan po dan, pa tjedan, dva... Odlučio je otići na još jedan zahvat na koljenu i oporavljati se koliko je potrebno, jer već se mučio, stiskao zube neko vrijeme. I, prošlo je otad više od pola godine, od te zadnje utakmice već više od sedam mjeseci. A Perić još nije ni blizu povratku na teren, da bi mogao kandidirati za nastup. Pripreme je odradio po posebnom programu, ponekad trenirao s momčadi, one lakše vježbe, ali kad se igralo, kad je bilo duela i ozbiljnog nogometa, Perić se držao po strani. Koljeno još nije dalo zeleno svjetlo za povratak, pitanje je kad će. Perić, koji je tih zadnjih godina u Dinamu često bio prva opcija, ali često i pričuvno rješenje, već je i nekoliko puta bio blizu transfera, blizu odlaska iz Dinama, međutim, svaki se put nešto ispriječilo. Ili ozljeda ili u tom trenutku nije mogao otići, jer u Maksimiru nisu imali zamjenu. Tako je to u životu, pogotovo u nogometu, nikad ne znaš kakva sudbina vreba iza ugla, zato ponekad treba razumjeti igrače, kad žele odmah u inozemstvo, osigurati egzistenciju. Perić je bio predodređen, s Dinamom u Ligi prvaka, potom u reprezentaciji, igrao je u prvih 11 protiv Slovačke, u ključnoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020. Transfer nije mogao pobjeći, činilo se. No, eto, sad je u situaciji da uopće ne zna kad će se vratiti na teren.

I, hoće li, kad se vrati, više igrati za Dinamo? Modri sad imaju pet-šest stopera, dolaze i novi, mladi, a Perić se tek treba vratiti punom treningu, vidjeti koliko ga tijelo sluša i može li se uopće vratiti na staru razinu forme i kvalitete. 'Ubile' su ga ozljede, s 30 godina, kad bi trebao dosegnuti punu zrelost i biti najmirniji, najsigurniji u svojoj karijeri, Perić se nalazi na raskrižju. Pokušati još jednom 'proboj' u Dinamu, boriti se sa svim onima, koji su ispred njega, ili otići iz Maksimira i odigrati još nešto negdje drugdje. Prva opcija nudi neizvjesnost i pitanje je kad bi se izborio za minutažu, iako ima ugovor još dvije godijne, druga nudi igranje nogometa, ali, možda ipak na kojoj stepenici niže od Lige prvaka ili Europske lige. Ipak, prije svega, bitno je da se potpuno oporavi, da ozdravi, da više ne 'osjeća' koljeno, da bude potpuno fit. Dosad je više puta uspio vratiti se na teren, uspio biti jedan od važnih Dinamovih igrača, hoćemo li ga još gledati u Dinamovom dresu?



Tagovi

GNK DinamoDino PerićSergej JakirovićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti