Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Germanijak doznaje: Dok čeka Dinamovu odluku, Kačavenda produžio ugovor s 'lokosima'!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.07.24. | 20:00

Na Kajzerici još nisu dobili poziv iz Maksimira za dogovor oko Kačavende i htjeli su se osigurati da im ne ode kao slobodan igrač

Ionako je taj slučaj dosta bizaran. Kao što smo već pisali, Lukas Kačavenda igrač je Lokomotive, koji uz posebno dopuštenje, potvrdu kluba s Kajzerice, pripreme odrađuje s Dinamom. Kod Sergeja Jakirovića je na svojevrsnoj probi, jer Dinamo do kraja prijelaznog roka mora odlučiti hoće li ga zadržati, hoće li ga posuditi od Lokomotive, možda kupiti pa poslati na posudbu u Lokomotivu, dok ne uhvati ritam i kontinuitet poslije oporavka nakon teških ozljeda i operacija koljena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A sad je taj slučaj dobio dodatno neobičan nastavak. Naime, Kačavenda je u utorak odigrao drugo poluvrijeme protiv Vardara za Modre u Maksimiru, a onda produžio ugovor s Lokomotivom na još dvije godine. Ovaj aktualni istjecao mu je idućeg ljeta, sad ga je Lokomotiva dodatno vezala ugovornom obvezom. Što to sad znači? Zapravo, ne mora značiti ništa, osim da na Kajzerici još nisu dobili poziv iz Maksimira, kojim bi Dinamo potvrdio da Kačavenda ostaje u Dinamu. Jer da jesu, ne bi bilo smisla da igrač potpisuje novi ugovor. Ovako, u Lokomotivi su još uvijek na čekanju, ali ne žele ispasti naivni i dopustiti da Kačavenda ode iz kluba kao slobodan igrač. Što bi mogao učiniti idućeg ljeta, već na zimu dogovoriti transfer, nakon isteka ugovora. Doznajemo kako sam Kačavenda nije imao nikakvog problema s potpisom tog novog ugovora, odmah je ispunio želju kluba. Ipak je on dijete Lokomotive i ne želi otići na 'krivi' način.

No, novi ugovor s 'lokosima' može proslaviti u svlačionici Dinama dok i dalje čeka gdje će igrati u nadolazećoj sezoni. Sergej Jakirović ga, dojma smo, želi zadržati, zato mu i daje minute u pripremnim utakmicama,, pogotovo kad još nema novog igrača na desnom krilu. Ostali u Dinamu su, čini se, suzdržaniji, sportski direktor Marko Marić kazao je da bi Kačavendi trebalo 15-20 utakmica da se vrati nogometu u punom smislu. A to su brojke, koje će u Dinamu teško odmah dobiti. Istina je, Modri imaju još vremena za odluku, do kraja prijelaznog roka (5.rujna), međutim, bilo bi logično da odluku o Kačavendi donesu do početka HNL-a za 10-ak dana. Da, ako ne ostane u Dinamu, može igrati za Lokomotivu na startu prvenstva i skupljati te utakmice, o kojima mu ovisi daljnja karijera. Za Dinamo ionako ne može igrati natjecateljske utakmice, sve dok nije Dinamov igrač. Valjda će nakon dva dvoboja sa Šahtarom (petak i subota) u Maksimiru konačno odlučiti.



Tagovi

Lukas KačavendaNK LokomotivaGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti