Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamo raskinuo ugovor Bišćanovom otkriću! Emreli prema Njemačkoj, čeka se nova ponuda za Perkovića!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.07.24. | 17:31

Dok se čekaju nova pojačanja u maksimirskoj svlačionici, prometno je u Dinamu u suprotnom smjeru

Ispalo je po onoj, odjednom bljesnuo, brzo se ugasio. Fran Topić prošle je godine u ovo doba bio svojevrsno otkriće. Igor Bišćan ga je, na iznenađenje svih, 'pronašao' među juniorima, gurnuo ga odmah u seniorsku vatru, bio je starter u derbiju na Poljudu, kad je Dinamo osigurao naslov prvaka. Onda je neko vrijeme trajala neizvjesnost oko novog ugovora, hoće li potpisati ili neće, bilo je tu natezanja da bi Topić ipak potpisao trogodišnji ugovor prije odlaska na pripreme.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, bilo je to sve od njega. Na tim se pripremama ni 'stvoritelju' Bišćanu nije uspio nametnuti, odlaskom Bišćana s klupe pao je sasvim u drugi plan, otišao na posudbu u Rudeš. No, u slaboj sezoni kluba sa zapada grada, koji je već na pola prvenstva bio drugoligaš, nije uspio iskočiti niti Topić. Bilo je jasno da vizu za povratak u Maksimir neće izboriti, otišao je na još jednu posudbu, u mostarski Zrinjski. No, od srijede više nije na posudbi, Dinamo mu je raskinuo ugovor, koji je trajao još dvije godine i Topić je sad igrač Zrinjskog. Dinamo se tako riješio još jednog igrača, koji je bio višak i njegova ugovora, ne znamo samo je li zadržao određeno pravo od budućeg transfera ili nekakav sličan 'deal'. O tom potom.

A još bi jedan igrač, na kojega u Maksimiru ne računaju, mogao uskoro pronaći novi klub. Azerbajdžanski reprezentativac Mahir Emreli već je dugo u potrazi za rješenjem, trenutno je najbliže njemačkom drugoligašu Nürnbergu. Bio je Emreli već u Njemačkoj, odradio liječnički pregled, trebao je već potpisati ugovor, ali, nešto se očito zakompliciralo i Emreli je još uvijek na čekanju. Međutim, prema pouzdanim informacijama Nürnberg je još uvijek izvjesna opcija, svi vjeruju da će transfer ipak biti odrađen do kraja. Imao je Emreli neku 'kombinaciju' s Qarabaqom, od toga isto još ništa, želio ga je Kruno Rendulić u Sabahu, ali taj je poziv odbio Emreli, jer ne želi u svojoj zemlji ni u jedan drugi klub osim u Qarabaq. Aktualna je još uvijek ponuda iz Alžira, ali tamo se Emreliju ne ide, barem ne dok na stolu ima taj Nürnberg. Tek ako to propadne, onda će se okrenuti drugim opcijama.

Mogla bi, pak, idućih dana doći nova ponuda za Maura Perkovića. Nedavno ga je želio nizozemski NAC Breda, ali ta je ponuda bila preniska (navodno 1+1 milijun eura), Dinamo je nije prihvatio. No, zadnjih dana javilo se nekoliko zainteresiranih klubova, talijanski Palermo, primjerice, klubovi iz njemačke Zweite, zatim iz još nekih jakih liga. Početkom ljeta imao je Perković i upit, ako ne i ponudu, iz Saudijske Arabije. Uglavnom, sve je izvjesnije da će Perković ovog ljeta napustiti Maksimir, svjestan da neće previše igrati u aktualnom odnosu snaga u momčadi. Idućih dana još bi dvojica igrača mogla otići iz Dinama, poznato je da Fran Brodić i Dario Špikić imaju neke inozemne opcije, koje bi se mogle ostvariti.



Tagovi

Fran TopićGNK DinamoZrinjskiIgor BišćanMauro PerkovićMahir EmreliDario ŠpikićFran BrodićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti