Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Revija pljeska, revija Dinamove mladosti. Pjaca se predstavio golom, Modri uvjerljivi!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.07.24. | 20:50

Modri su pobijedili Vardar 3-0 u pripremnoj utakmici u Maksimiru

Dinamo se svojim navijačima predstavio pobjedom protiv Vardara (3-0). Zabio je i Marko Pjaca, koji je zabio i prije osam godina u kvalifikacijama Lige prvaka, prvi gol za Modre zabio je i Raul Torrente.

Prije osam godina Dinamo se u Maksimiru tresao protiv Vardara. Gosti iz Skopja vodili su 2-1 u drugom pretkolu Lige prvaka, izjednačili time Dinamovu pobjedu iz prve utakmice. Marko Pjaca zabio je tada još jedan gol s bijele točke (zabio je i prvi Dinamov na isti način), dodao je Machado još jedan i Modri su, pod palicom Cice Kranjčara, prošli u iduće pretkolo, kasnije i do Lige prvaka. A Pjaca je potpisao za Juventus!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovog ljeta 2024. Vardar je daleko od tih dana, kad ga je s klupe vodio Goce Sedloski, u svojoj se ligi borio za ostanak, a Dinamo, s druge strane, ima privilegij da na ovaj datum, duboko u srpnju igra tek jednu od pripremnih utakmica. Svojim je koeficijentom, uz malo sreće i povoljnih ishoda nekih inozemnih klubova, dobacio do luksuza da, eto, igra tek jednu od 'nebitnih' utakmica, u kojima trener Sergej Jakirović može eksperimentirati, dati šansu mladima, predstaviti momčad maksimirskim tribinama i nove igrače. I k tome, pobijediti, što u pripremnim utakmicama nije najvažnije, ali je uvijek dobrodošlo. Skupilo se na maksimirskoj tribini Zapad, službeno, oko 2000 gledatelja, prema subjektivnoj procjeni bilo ih je više, ali nije to previše važno. Razbuktali su senavijači u nastavku utakmice, bilo je to vrlo glasno navijanje, pripreme su, očito, imali i gledatelji. U pripremama je još uvijek i maksimirski travnjak, nije u punoj snazi, svjedočili smo klizanjima igrača, padali su ponekad kao metkom pokošeni, pamti se promašaj Brune Petkovića iz prvog dijela. Sam je išao Bruno na Vardarova vratara, zaobišao ga i onda se pokliznuo, umjesto mreže pogodio je njezin vanjski dio. Ne sumnjamo da će dr. Miljenko Sakoman i njegovi suradnici to riješiti do početka sezone. I da će isto učiniti i Sergej Jakirović.

Vardaru je Dinamov trener suprotstavio dvije momčadi, svaka je igrala po poluvrijeme. Iz onih udarnih 11 zanimljivo je da je Marko Pjaca startao na desnom krilu, Arbër Hoxha na lijevoj strani, Isto tako, u zadnjoj liniji na desnoj je strani počeo Stefan Ristovski, dok je Pierre-Gabriel igrao na liejvom boku. Francuz je pri svakom dodiru lopte dobio pljesak s tribina, zapravo, dobili su ga svi. Benevolentna je publika u ovoj fazi priprema, došli su ljudi vidjeti što nudi novi Dinamo. I Kačavendu i Mikića, Horvata i Pavića, debitanta Mmaeea, kojemu je Vardar bio idelna platforma za predstavljanje. Imali su razloga zapljeskati i Kulenoviću, koji svaku utakmicu igra kao da je Liga prvaka, naravno i Marku Pjaci, koji je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zabio za 2-0. I doživio ovacije: 'Marko, Marko!. Pozdravili su u nastavku i Torrentea, koji je nakon ubacivanja Roga iz kornera zabio i svoj prvijenac za Dinamo, posebno Marka Roga, koji se doista doima kao pojačanje. I potencijalno ključan igrač u pohodu na Ligu prvaka.

I, mogli bismo nabrajati do sutra, koliko je bilo tih pozitivnih stvari, naravno da je treneru i igračima potrebna jedna takva utakmica, da grade pobjednički mentalitet, da osjete podršku s tribina. Ali, ono pravo tek slijedi... Prvo dvije pripremne utakmice sa Šahtarom (petak i subota), a onda i početak HNL-a s Istrom.


Dinamo – Vardar 3-0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 2025. Sudac: Ante Čulijna (Zagreb).

Dinamo: prvo poluvrijeme: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriel – Pjaca, Sučić, Mišić, Hoxha – Petković, Kulenović; drugo poluvrijeme: Zagorac – Mikić, Mmaee, Torrente, Ogiwara – Pavić, Rog, Vrbančić – Kačavenda, Brodić, Horvat. Trener: Sergej Jakirović.

Vardar: Gačevski – Brdarovski, Đurić, Miškovski, Ćosić – Dongmo, Micevski – Dianessy, Zakarić, Kim – Omeragić; još su igrali: Velkovski, Nikolovski, Cvretkov, Kostov, Blaževski, Đurkovski, Došev, Duranski, Velkovski, Šarkoski, Sekovski, Atanasovski.

Trener: Gorazd Mihajlov.

Strijelci: 1-0 – Kulenović (37.), 2-0 – Pjaca (45-+1, Pierre-Gabriel), 3-0 – Torrente (85., Rog).

Žuti kartoni: Vrbančić.

Crveni kartoni: -




Tagovi

GNK Dinamonogometni klub VardarSergej Jakirovićpripremne utakmice

Ostale Vijesti