Marko Prpic/Pixsell
Marko Prpic/Pixsell

Dambrauskas: Moramo stvarati više prilika, hvala Širokom Brijegu što je došao u Split

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 18:27

Prvu pripremnu utakmicu na Poljudu komentirali su trener Hajduka i strijelac jednog pogotka

Pripremne utakmice rijetko daju pravu sliku o stanju u nekoj momčadi pa tako nam ništa bitnog nije otkrio dvoboj Hajduka i Širokog Brijega. Splićani su pobijedili s 2:1, gosti propustili nekoliko dobrih prigoda za bolji rezultat na velikom stadionu i odličnom travnjaku. Nakon problema s koronavirusom i zasigurno žestokog ritma treninga trener Hajduka Valdas Dambrauskas na travnjak je poslao šarenu momčad.

„Sretan sam što smo odigrali ovu utakmicu jer su nam nedostajale utakmice nakon dva tjedna treninga. Hvala Širokom Brijegu što je došao u Split, mislim da su bili vrlo dobar protivnik za ovu fazu priprema, predstavljali su nam izazov. Sretan sam što imam dovoljno igrača na raspolaganju da mogu rotirati, u različitom smo stanju što se tiče fizičke pripreme, neki se tek vraćaju nakon bolesti, neki su u punom treningu. Zato sam ispremiješao momčad, ali mislim da je utakmica ispunila svoju svrhu. Ova će nam utakmica pomoći kao referentna točka za nastavak priprema, dobili smo dosta informacija koje ćemo analizirati i koje će nam pomoći da znamo što treba popraviti“ rekao je nakon utakmice trener Hajduka.

Plan priprema se morao mijenjati zbog koronavirusa, nije se išlo u Portugal već će sve odraditi na Poljudu.

„Pokušavam na momčad prenijeti mentalitet da kontroliramo samo ono što možemo kontrolirati. Nažalost, nismo mogli utjecati na tu situaciju, nismo imali izbora. Mogli smo sjediti i plakati ili trenirati i marljivo raditi. Ne mislim je teren u Portugalu drugačiji od onog što imamo ovdje, samo su protivnici drugačiji. Veselili smo se utakmicama sa Ajaxom i Slavijom Prag, ali što možemo nego ići naprijed“ osvrnuo se Dambrauskas na prva dva tjedna priprema.

Sljedeća pripremna utakmica na rasporedu je u subotu protiv Veleža, tri dana kasnije na Poljud će doći Varaždin.

„Imamo dva tjedna do prvenstva, dvije prijateljske utakmice na kojima ćemo raditi na posjedu, presingu, svemu što će nam trebati protiv Šibenika. Pokušavali smo to i danas, ali nije lako probiti niski blok. Moramo stvarati više prilika, zadovoljan sam kako radimo i kakva je atmosfera. Imamo još dosta posla“ poručio je Dambrauskas.

Među boljima u današnjoj utakmici bio je Ivan Dolček, igrao je na poziciji lijevog krila i bio najaktivniji od igrača koji su počeli utakmicu. Postigao je i lijep pogodak, solo-akcijom u kojoj je pretrčao 60 metara.

„Sretan sam zbog gola, ovo je pripremna utakmica i bitno je da se kondicijski podižemo. Primili smo brzo gol nakon vodstva, moramo to popraviti, da bolje razmišljamo kao momčad. Dobro se radi, atmosfera u svlačionici je odlična te vjerujem da će tako biti i dalje. Pripremamo se za Šibenik, igramo još dvije prijateljske utakmice i bit ćemo spremni za nastavak sezone“ rekao je nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske.


Tagovi

Valdas DambrauskasHajdukŠiroki Brijeg

Ostale Vijesti