Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Lista onih kojih odlaze iz Hajduka bit će duga: Tko sve igra posljednju utakmicu na Poljudu?

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 17.05.24. | 08:00

Susret s Goricom bit će oproštaj od splitske publike za najmanje sedam-osam igrača te privremenog trenera

Još malo pa nestalo, navali narode! – usklik je to koji se često znao čuti na splitskom Pazaru u stara vremena, a isto može vrijediti i za posljednju domaću utakmicu sezone koju Hajduk igra ove nedjelje (17 sati, HTV 2, MAXSport 1) na Poljudu s Goricom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rezultati koje Hajduk u posljednje vrijeme postiže nisu baš neka pozivnica, ne igra se 'šampanj' nogomet, bitka za trofeje je propuštena, ali kako je posljednja utakmica sezone, mogao bi se pojaviti motiv kod navijača da se pozdrave sa svojim ljubimcima premda se transparentom Torcide u Puli 'pozdrav ozlijeđenima, vidimo se u Splitu' dalo naslutiti da su ljutiti.

Međutim, pogodak Ivana Perišića u stilu Zinedinea Zidana i te činjenica da će gotovo sigurno startati na lijevom krilu i tražiti prvi gol na Poljudu u dresu seniorske momčadi Hajduka, trebala bi privući ljude.

Osim toga, ako znamo da je 18 igrača propustilo Pulu, na tom popisu sigurno ima imena koji su svoje odigrali za ovu sezonu, ali možda i trajnije. Oproštaj od poljudske klupe trebao bi biti i za Juru Ivankovića, privremenog trenera koji sam priznaje da će u posljednjoj godini ugovora biti premješten na neko drugo radno mjesto. Nije isključeno ni da ostane u nekom novom stožeru, ali to će prije svega to će ovisiti o novom treneru, sportskom direktoru i članu Uprave za sport čija se imenovanja još očekuju.

Ivanković bi ovog petka trebao pojasniti situaciju oko ozlijeđeni, klasično pitanje 'tko može, tko ne može?', ali eventualno otkriti kakav bi sastav mogao biti.

Rekosmo, neki su svoje u Hajduku odigrali, jer vjerojatno neće nastupiti u posljednjoj utakmici na Poljudu, dok drugi možda igraju 'oproštajku'.

I zato je to poziv za publiku, jer ako je Rokas Pukštas u prodajnom izlogu, a transfer se odradi prije igranja europskih utakmica, moguće je da ga do nekog povratka zasad gledamo posljednji put. Isto vrijedi i za Emira Sahitija koji će u inozemstvo, no pitanje hoće li moći igrati zbog ozljede oka. Ugovori završavaju Vadisu Odjidji-Ofoeu, Filipu Čuiću, Dinu Mikanoviću i Nikoli Kaliniću.

Kalinić zaslužuje poseban odlomak, jer to je igrač koji se vratio u Hajduk želeći osvojiti prvenstvo, pa ga kasnije Ivan Leko nije vidio u svojim planovima tako da je napravio stanku prije nego što će ga Mislav Karoglan ponovno prizvati da se vrati. On ipak ima poseban status, no još se ne zna hoće li završiti karijeru ili će još igrati. Vrata Hajduka su mu uvijek otvorena, govorilo se prije novog povratka, a o njemu samom i o ulozi koju bi mogao imati na Poljudu ovisi hoće li biti tu iduće sezone, no pitat će se i nove ljude koji budu slagali kadrovsku križaljku. Kale zaslužuje nekakvo mjesto u Hajduku, a kakvo, vidjet ćemo na kraju sezone.

Dvojici igrača završava posudba, a to su Josip Brekalo i Laszlo Kleinheisler, dvojac koji je došao do kraja sezone bez opcije otkupa te je moguće da ih uživo gledamo posljednji put ukoliko se što ne promijeni. Kleinheisler je izborio poziv u reprezentaciju za Euro, Brekalo se još nada da bi mogao upasti među 26 igrača, a činjenica da je njegov menadžer Andy Bara 'uslikan' nedavno s predsjednikom Ivanom Bilićem, otvara prostor da se razgovaralo i o modelu po kojemu bi možda i ostao bude li financijski isplativa opcija za Hajduk.

Niko Sigur je isto kao i Pukštas igrač koji može donijeti financijsku 'injekciju' Hajduku ukoliko dođe prava ponuda, no njega nema protiv Gorice zbog tri žuta kartona.

Najvažnije je zadržati Perišića kojemu završava posudba iz Tottenhama i postaje slobodan igrač, makar za kvalifikacije Konferencijske lige, jer nakon Eura će on moći vjerojatno birati gdje će dalje, no činjenica da nije osvojio trofej s Hajdukom, mogla bi u njemu pobuditi lokal-patriotski motiv što bi za Bijele bilo sjajno. Imati igrača koji donosi prevagu i čini Hajduk vidljivim u svjetskim razmjerima, a uz to i pojačava ambicije kluba, za navijače bi bila prekrasna vijest, još kad ozdravi Marko Livaja...

Ima i onih koji su na pola-pola što se tiče ostanka, teku im važeći ugovori, no bili su u manje važnim ulogama, pa tako Francisco Ferro, Ismaell Diallo, Fahd Moufi, Josip Elez, Yassine Benrahou, Leon Dajaku, Aleksandar Trajkovski, mogu nastaviti, ali moguće je da će se, pogotovo među strancima, dogoditi pokoji odlazak, odnosno raskid ugovora. To će biti procjena novog sportskog direktora i trenera koji se čekaju kako bi počelo slaganje momčadi za novu sezonu.



Tagovi

HajdukHNK GoricaPoljudJure IvankovićRokas PukštasIvan PerišićNikola KalinićEmir SahitiJosip BrekaloLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti