Brad Rempel-USA TODAY Sports
Brad Rempel-USA TODAY Sports

VIDEO Povijesni debakl Denvera, o finalu Zapada odlučivat će majstorica

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 08:01

Minnesota je odigrala jednu od najboljih obrambenih utakmica sezone, dok je u redovima Denvera (djelomično) raspoložen bio tek Nikola Jokić.

Nakon što su Denver Nuggetsi nadoknadili 0-2 zaostatak iz prve dvije utakmice igrane u Denveru i stigli do 3-2 prednosti nad Minnesota Timberwolvesima u polufinalu Zapada, sinoć su upisali težak 70-115 poraz u Minnesoti te će o putniku u finale Zapada odlučivati 'majstorica' koja se u nedjelju u 22 sata po hrvatskom vremenu igra u Denveru. Poraz od 45 razlike najveći je u povijesti lige za jednog NBA prvaka u doigravanju.

Minnesota je odigrala jednu od najboljih obrambenih utakmica sezone, limitirala je Nuggetse na tek 70 poena, a gotovo trećinu njih zabio je Nikola Jokić (22) koji je također napadački podbacio šutiravši 9/19 i pritom je zabilježio devet skokova i tek dvije asistencije. Aaron Gordon uacio je 12 (uz osam skokova i četiri asista), a Jamal Murray 10 (uz pet asista) i njih trojica bili su jedini dvocifreni igrači kod aktualnog prvaka. U redovima Timberwolvesa najbolji je ponovno bio Anthony Edwards s 27 poena te po četiri skoka i asistencije i tri oduzete lopte, a raspoložen je bio i Jaden McDaniels koji je zbacio 21 uz četiri skoka, imao dvije blokade te upisao skok i asistencijiu.

Presudna je bila prva četvrtina u kojoj je Minnesota napravila seriju od 22-2, a potom su dokrajčili razbijene Nuggetse u posljednjoj u kojoj su s rezervnim igračima napravili seriju od 26-2.

Večeras se igra dvoboj između Indiane Pacersa i New York Knicska u kojoj Knicksi vode 3-2.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBAMinnesota TimberwolvesDenver NuggetsAnthony GordonAnthony EdwardsNikola JokićNBA doigravanje

Ostale Vijesti