Sanjin Strukic/Pixsell
Sanjin Strukic/Pixsell

Dalićeve slatke brige: Tko će igrati uz Kramarića protiv Škota?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 08.10.24. | 08:00

Izbornik i njegov stožer imaju puno bolju situaciju nego je to bilo prije Eura u Njemačkoj, odnosno prije rujanske akcije Vatrenih

Zlatko Dalić u ponedjeljak navečer još uvijek nije napravio korekcije na popisu za Škotsku i Poljsku. Najveća enigma bila je oko Josipa Šutala koji je u vrijeme treninga na Maksimiru odrađivao pregled magnetom. Rezultati i konačan sud o njegovoj sudbini tijekom listopadske akcije Vatrenih trebao bi doći u utorak prijepodne.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, eventualni izostanak stopera Ajaxa nije i neće narušiti prilično ugodnu situaciju u kojoj se našao izbornik. Unatoč novom sustavu igre, kadar koji ima na raspolaganju, pogotovo u kontekstu trenutne forme Vatrenih, puno je bolji nego je to bio na Euru u Njemačkoj prije nekoliko mjeseci. U konkurenciju se vratio se Erlić pa stoperski tercet trenutno čine Erlić, Ćaleta-Car i Gvardiol. Dakako, tu je i Šutalo - ovisno o njegovoj zdravstvenoj situaciji.


Glavni kandidati za bekovske pozicije trenutno su Kristijan Jakić i Borna Sosa. Iako Jakić nije desni bek, iskustvo igranja iz Eintracht Frankfurta sada je itekako dobro došlo Zlatku Daliću. Pomalo bizarno, jer upravo je Jakić svojevremeno inzistirao na odlazak u Augsburg zbog činjenice da bi tamo mogao igrati na svojoj poziciji “šestice” a zbog koje je izgubio mjesto u reprezentaciji, a sada je ovdje glavni kandidat za beka, poziciju koju je igrao u Frankfurtu prije odlaska.

Borna Sosa propustio je ogled Intera i Torina, ali trenutno je boljoj poziciji za lijevu stranu od Ivana Perišića koji je stigao na pripreme s ozljedom.

Još uvijek se ne zna kada će se Mateo Kovačić priključiti reprezentaciji. Za sada sve ide u smjeru da bi trebao doći na vrijeme i dovoljno rano da preuzme svoje mjesto u veznoj liniji protiv Škotske u subotu, ali ako i ne bude po planu - Dalić ima rješenja. Osim Modrića i Kovačića, treći bi trebao biti Luka Sučić koji je minuli vikend postigao prvijenac u dresu Real Sociedada, a status u klubu znatno je bolji nego je to bio prije mjesec dana. U slučaju da Kovačića neće biti, tu je Petar Sučić iz Dinama, odnosno Nikola Moro iz Bologne. Naravno, i Mario Pašalić koji je igrao svih 90 minuta u pobjedi Atalante protiv Genoe (5-1).

Slatke brige izbornik ima u napadu. Ako znamo da će Andrej Kramarić biti na desnoj strani, za ulogu njegovog partnera u napadačkom tandemu tri su kandidata, svaki sa svojim nadanjima koja su argumentirana golovima.

Ante Budimir zabio je četiri gola od Poljske u Osijeku. U dresu Osasune postigao je gol Las Palmasu, potom dva Barceloni i naposljetku Getafeu u subotu. Igor Matanović je Kielu zabio prvijenac u Bundesligi, dok je ovaj vikend s klupe svjedočio remiju njegova Eintrachta s Bayernom. I Bruno Petković je nakon posljednje akcije Vatrenih krenuo s golgeterskim navikama. Zabio je Rijeci na Rujevici, potom se upisao u listu strijelaca u porazu Dinama od Slaven Belupa (4-1) da bi na koncu postigao gol i Lokomotivi u Maksimiru.

Dakle, svaki od te trojice ima svoje argumente zašto bi baš on trebao istrčati ove subote od prve minute na Maksimiru što sugerira da je Zlatko Dalić u prilično komotnoj situaciji oko odabira napadačkih rješenja za Škotsku.

Oglas

Liga nacija (A), skupina 1

Subota, 12. listopada

Hrvatska – Škotska, 18.00

Poljska – Portugal, 20.45

Utorak, 15. listopada

Poljska – Hrvatska, 20.45

Škotska – Portugal, 20.45

ODIGRAJ ODMAH!



Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNLZlatko DalićLiga nacijaškotska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti