Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Subotić: Pokazali smo da možemo s euroligašem, možda bude nešto od ove sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 21:21

Strateg Splita zadovoljan unatoč porazu.

Košarkaši Splita odigrali su na Gripama dobru utakmicu protiv Crvene zvezde i na kraju upisali tijesan poraz (62:66) od euroligaša. Nakon utakmice medijima su se obratili treneri obje momčadi.

"Odigrali smo jako dobru, mušku utakmicu, tome smo se nadali. Nismo imali dovoljno snage i kvalitete da uzmemo bodove, ali ova je utakmica putokaz kao trebamo igrat i kako možemo igrati. Ako možemo ovako igrati ovako protiv Crvene zvezde onda možemo dosta očekivati ove sezone. Naš najveći dobitak danas je što smo se izvukli nakon krize u prvoj četvrtini, to je sudar s euroligaškom košarkom i s euroligaškim ritmom. Shorter? Ne volim donositi sud nakon jedne ili dvije utakmice, ali ako bude ovako igrao onda smo pogodili s njim. Runjić? Njegova najbolja utakmica sezone, ako će uvijek igrati i trenirati na 100 posto onda može napredovati, to je jedini put. Idemo sad u goste Partizanu, najvažnije da budemo fizički spremni za taj dvoboj, bez toga nemamo velike izglede", rekao je trener Splita Srđan Subotić.

Izjavu nakon utakmice dao je i trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić:

"U fazi obrane smo odigrali s korektnom energijom, sa solidnom preciznošću. U određenim trenucima bilo je i više od toga, ali u napadu nismo uspijevali doći do igre. Imali smo preveliki broj šuteva za tri poena. No, najvažnije je da su osvojeni novi bodovi. Split je odigrao jako dobar susret. U nijednom trenutku nisu stali nego su išli po preokret. U trenucima kada je razlika bila mala uspijevali smo dati odgovore kroz skok, kroz dobre poteze u napadu i uspjeli smo slaviti. Velika je razlika Splita sada u odnosu na početak sezone. Split je sada puno bolji. Bila je prava košarkaška atmosfera na Gripama, bio nam je gušt tu igrati".

 



Tagovi

ABA ligaKK SplitKK Crvena zvezda

Ostale Vijesti