Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Carević: "Pritisak? Igrao sam u klubu koji ima najveći pritisak u HNL-u. U Gorici imam mir"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.10.24. | 13:59

U Velikoj Gorici predstavljen je novi trener koji ima za zadatak zadržati prvoligaški status Gorice

U Velikoj Gorici predstavljen je novi trener. Radilo se prekovremeno za vikend, a predsjednik Črnko shvatio je ozbiljnost situacije pa nije otišao put Varšave kao dopredsjednik HNS-a već je finiširao dolazak Marija Carevića koji je odavno visoko kotirao na listi želja u prvoligašu iz Velike Gorice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Definitivno je nogometni život u HNL-u osuđen na promjene. Mario Carević je peti trener u ovoj sezoni u našoj ligi. Odluke koje smo donijeli nakon Lokomotive bile su temeljene na činjenici da izaberemo adekvatno rješenje i drago mi je što smo spletom određenih okolnosti došli do Carevića”, rekao je u uvodu Nenad Črnko. Predsjednik Gorice naglasio je kako donedavni trener Šibenika nije pao s neba već da je dugo u fokusu Gorice.

“Bio je kandidat nakon Angelovskog. Kako idemo slijedom da zadržimo neke kandidate u glavama, tako smo išli prema njemu nakon što je raskinuo sa Šibenikom. Idemo istim putem i s istim ciljem; da ostvarimo ostanak, pa ćemo onda vidjeti što dalje”, naglasio je Črnko koji je potom predao riječ Careviću. Novi trener nije krio da mu je bilo drago što su ga zvali iz Gorice odmah po raskidu ugovora sa Šibenikom.

“Čuo sam od bivših trenera sve najbolje o ovoj sredini i uvjetima za rad. Mogu to potvrditi. Obiteljska je atmosfera, nema pritiska okoline. Osjetim mir za rad. Imamo devet utakmica do stanke a cilj je skupiti što više bodova. Svaka će biti na nož, na nama je da to pripremimo. Vjerujem da će ekipa dobro reagirati i skupljati bodove”, rekao je Carević koji je dobro krenuo u sezonu sa Šibenikom. Međutim, negdje je zapelo...

“Ne bi previše o Šibeniku. Svidio mi se plan Gorice, taj dugoročni plan u smislu organizacije kluba i nekih dugoročnih ciljeva. Bit će prepreka i znam da je trener taj koji je prvi na udaru i da ovisim o rezultatu. Koliko god mi pričali, znam koja je moja odgovornost. Bitno mi je da imamo mir. Nema nikoga ovdje na treninzima i to mi odgovora da se mogu fokusirati na rad”.

Neki prvi dojmovi koje Carević nosi s treninga Gorice i pripreme za utakmicu s Varaždinom su pozitivni.

“Sviđa mi se intenzitet i fokus, ali čim novo lice uđe to je normalna reakcija igrača. Digao se fokus. Donijet ću neke konkretnije sudove nakon par tjedana”.

Što po njemu nije odgovaralo u Gorici i gdje vidi prostor za napredak otkrio je u nastavku:

“Ne bih u detalje, po meni se primalo puno golova na neki glup način a to nije stvar taktike niti lošeg pozicioniranja. Na meni je da detektiram neke stvari. Taktičko i fizički su dobri i zahvalio bi se Vidoviću koji je ostavio dobru momčad”.

Pritisak ne postoji. Ili...

“Igrao sam u klubu koji je imao najveći pritisak u Hrvatskoj, pa mi to nije problem. Nije u Šibeniku bio problem pritisak već sam htio staviti u fokus da ovdje imam apsolutan mir da radim na svojim idejama”.

A kakve su zapravo ideje Carevića kao trenera Gorice?

“Kad me pitaju za moju filozofiju - to je glupost. Moraš se prilagođavati kadru. Kada bih htio dominirati puno bogatijima a nemam takav profil - onda bih bio glup. Imamo procjene na koji način moramo igrati, ali jasno je kako rezultat ne smije patiti. Moramo biti definitivno stabilniji iza. Podići agresivnost. Ne mogu reći na koji način će Gorica igrati jer i ja imam još uvijek nekih nepoznanica. Idemo skupljati bodove, u hodu dodavati neke ideje ali to neće biti revolucija. Moramo se prilagoditi kadru kojeg imamo na raspolaganju”, otkrio je Carević koji se osvrnuo na ono što Goricu čeka u nedjelju kada gostuju kod Varaždina.

“Igrao sam sa Šibenikom 0-0. Stabilni su defenzivno, disciplinirani s nekoliko pojedinaca koji su u dobroj formi, znaju što mogu i opasni su. Teško ih je dominirati ali imamo neki plan, na nama je da ga sprovedemo”, zaključio je novi trener Gorice.



Tagovi

HNLHNK GoricaMario CarevićNenad Črnko

Ostale Vijesti