Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Steen the Man se vratio 'kući'!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 15:41

Nakon godinu i pol dana se preko Uzbekistana i Malezije vratio u Turopolje.

Iako je dogovor s igračem postignut ranijih dana, kao prvo pojačanje Gorice u eri Marija Carevića pisat će se ime Matthewa Steenvoordena, danas 31-godišnjeg Nizozemca kojem će ovo biti drugi mandat u klubu iz Turopolja za kojeg je dosad skupio 108 nastupa u svim natjecanjima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Steenvoorden je iz Gorice otišao u lipnju 2023. godine kad je svoje talente preselio u Pakhtakor iz Uzbekistana, dok je od veljače ove godine igrao za Terengganu FC iz Malezije.

Zanimljivo, Steen the Man za Goricu je odigrao ukupno 99 utakmica u HNL-u, stoga će mu povratnički debi ujedno biti i jubilej. Nizozemac je na vječnoj ljestvici trenutno na 13. mjestu po broju nastupa za Goricu, a nakon što preskoči Musu Muhammeda i Miroslava Koprića koji su dres Gorice odjenuli 110 puta u svim natjecanjima, njegova meta postat će Kristijan Lovrić koji je u 120 nastupa u dresu Goričana skupio 54 pogotka i 28 asistencija. Lovrića se ljetos povezivalo s Goricom, pregovori su bili u odmakloj fazi, ali jedini igrač koji je kao igrač Gorice upisao nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na kraju je odlučio otići u Tursku gdje se priključio Amed SK-u, tamošnjem drugoligašu. Amed je trenutno na 10. mjestu 1. Lig, a Lovrić je zasad odigrao svega 49 minuta za svoju novu momčad (tri nastupa).

No, vratimo se mi Steenvoordenu! Dakle, igrač koji je nogometno školovan u Feyenoordu bit će drugi Nizozemac u HNL-u ove sezone. Podsjetimo, ljetos je u Osijek stigao i Ricuenio Kewal, ali on je zasad van pogona zbog kardiovaskularnih problema.

S novim/starim klubom Steenvoorden je potpisao ugovor do kraja sljedeće sezone.




Tagovi

Matthew SteenvoordenHNK GoricaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti