REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Klopp pomaže prijatelju protiv Dinama: “On mi je kao stariji brat!“

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.10.24. | 12:30

Dinamov europski suparnik ovog vikenda želi izaći iz krize, a dolaskom Kloppa na čelo čitavog sustava, trener Lijnders ima veću podršku nego ikad

Što se događa u Salzburgu, kako diše Red Bull šest dana uoči dvoboja s Dinamom u Ligi prvaka? Reprezentativnoj stanci prethodila je strašna rezultatska kriza, u samo nekoliko dana Slazburg je izgubio od francuskog Bresta (0-4) potom i od Sturma (0-5). Dvije pobjede u zadnjih osam utakmica, od koji je jedna u Kupu protiv nižerazredne Wienner Viktorije, ne pamti se tako crno razdoblje u novijoj povijesti Red Bulla.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, nakon tog poraza od Sturma pričalo se o svemu, o odlasku sportskog direktora i njegovih suradnika, o promašenim pojačanjima, kopnila je i podrška treneru Pepu Lijndersu. mediji su bili vrlo direktni i temeljiti u analizama. A onda je došla vijest koja je promijenila sve: Jürgen Klopp postao je glavni čovjek sportskog sektora Red Bulla! Ne samo ovog salzburškog, već svih klubova pod tom kapom, čitavog sustava. Posao službeno preuzima od 1.siječnja, međutim, u javnost su već izašle infromacije kako je sve to odavno dogovoreno, kako je Klopp obećao dolazak još prije više od dvije godine, tada teškom bolesnom, šefu Red Bulla Dietrichu Mateschitzu. Iako Klopp, a i nitko drugi, to nije službeno i potvrdio, sve je jasnije da je njegov dolazak na čelo 'nogometne korporacije' bio pomno i odavno planiran. Uostalom, Pep Lijnders bio je njegov dugogodišnji pomoćnik u Liverpoolu, a Anfielda su ovog ljeta stigli i mladi igrači Bobby Clark za 11 milijuna eura, te Stefan Bajčetić na posudbu. Upravo su zbog njih dvojice, koji nisu dosad donijeli ništa niti su se dobro uklopili u svlačionicu, mediji često i kritizirali Lijndersa. Međutim, dolazak Kloppa smirio je napetosti, barem u javnosti, a jasno je da je podrška Lijndersu sad neupitna. I beskonačna! Klupa Red Bull Salzburga prvi mu je samostalni posao u karijeri, doista je pitanje zašto bi ga dobio da Klopp nije u toj priči već neko vrijeme. A šuška se i da Lijnders nije jedini Kloppov čovjek u klubu iz Mozzartova grada, da ih već ima više, koje je on postavio i prije službenog dolaska.

Red Bull u subotu igra protiv Altacha, naravno, sve je usmjereno prema pobjedi, a trener Lijnders pričao je upravo o svom odnosu s Kloppom.

"Svi koji nas poznaju znaju da smo bili puno više od kolega. On mi je skoro kao stariji brat. Jako mi je važan.”, kazao je Lijnders i priznao da Kloppa zove za savjet kad god je potrebno.

"Ne nedostaje mi rad s njim, ali sam stvarno, jako sretan što je tako blizu. On je jedan od najboljih trenera u svjetskom nogometu, ali vjerojatno je još bolja osoba, još bolji tip. Sad, dok je na odmoru, gledat će sve naše utakmice, a znam da ga za savjet mogu pitati kad god mi treba pomoć."

Dakle, možemo zaključiti da se Klopp već uključio u dnevnu problematiku Red Bulla, s time da je u ovom trenutku fokus upravo na Salzburgu, koji mora čvrsto stati na noge i vratiti se u pobjednički ritam. Na tom putu stajat će mu iduće srijede i Dinamo u Ligi prvaka. Lijnders će sigurno za savjet pitati 'starijeg brata', kojega očekujemo i na stadionu u Salzburgu. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoRed Bull SalzburgJurgen KloppPepijn LijndersLiga prvaka

Ostale Vijesti