EXPA/ Newspix/ IGOR ZADECKI/ARENA AKCJI
EXPA/ Newspix/ IGOR ZADECKI/ARENA AKCJI

Baturina: “Znam što me čeka…"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.10.24. | 08:00

Nije to više “mali Bati” već mladić koji sazrijeva kao igrač i kao osoba. Martin Baturina spremno je iskoračio na veliku pozornicu i čini se kako će ondje ostati dugi niz godina.

Nije ga trebalo dugo čekati. Među prvima je izašao iz svlačionice a nije ga trebalo nagovarati da otkrije svoj dojam nakon utakmice. Tako mlad a profesionalac. Za razliku od nekih drugih.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Martin Baturina u Varšavi je upisao svoj sedmi nastup za reprezentaciju. Doduše, tek je protiv Makedonije, Portugala i sada protiv Poljske krenuo od prve minute a još uvijek čeka tih 90 minuta u komadu.

U subotu je u Maksimiru unio novu energiju svojim ulaskom protiv Škota, pa mu je Dalić dao priliku protiv Poljske od početka. I bio je to pogodak u svakom smislu. Asistirao je Sučiću za drugi gol, zabio onaj treći. Odmah preuzeo odgovornost i nametnuo se...

“Bila je teška utakmica protiv motiviranih domaćina. Žao mi je što smo ispustili tri boda, ali to je nogomet”, pričao nam je Baturina nakon utakmice. Dodao je da smo poznati kako se znamo vratiti u utakmicu, ali da ovoga puta nismo znali zadržati th 3-1.

“Ima još šanse da budemo prvi u skupini i tome se okrećemo”, jasna je poruka Martina Baturine kojem je ovo druga utakmicu u Ligi nacija a da je krenuo od početka.

“Prvi nastup s Portugalom i nije bio bajan, ali to je odrastanje. Znam što me čeka...”.

O golu i nije previše zborio, osim da je ponosan na sebe, ali i da mu je krivo što je dobra partija ostala u sjeni remija i povratka Poljaka u utakmicu.

“Puno mi znači gol. Poseban je to osjećaj, pun ponosa”.

Martin Baturina pomalo usvaja neka pravila. Sazrio je kao igrač i kao osoba. Nije to više dijete kojeg smo gledali kroz prizmu neviđenog talenta koji se tek mora razviti u pravom smjeru. Nije to više “mali Bati” već mladić koji zrelo izgleda na terenu a na identičan će način ponuditi svoje viđenje. I koji je znao da kod 3-1 ništa nije bilo gotovo.

“Ma to ti je isto kao i kod 2-0, a svi znamo da je to opasan rezultat. Ušla je mala nervoza kada su smanjili, a na koncu su se vratili u igru i imali priliku pobijediti kada smo ostali s desetoricom. Međutim, mislim da smo pokazali karakter”.

Doduše i vratar Bulka je odigrao svoju rolu za “desetku”.

“Svaka mu čast. Ono što je obranio Budimiru, pa udarac Modrića. Dečki su dobro pucali, ali bio je spreman”.

Sada slijede Škotska u Glasgowu te Portugal u Splitu.

“Nema kalkuliranja, u svaku idemo po pobjedu. Ne možemo razmišljati na način da će nam netko drugi nešto napraviti i donijeti. Idemo po dvije pobjede pa da zaključimo natjecanje po grupi”, jasno je poručio Martin Baturina nakon utakmice u Poljskoj.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Martin BaturinaHNSVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti