Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Ima šanse za promjenu: Marko Rog mogao bi ostati u Dinamu!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.10.24. | 08:00

Stižu signali kako je Cagliari spreman razgovarati o otkupu ili čak o produženju posudbe igrača Dinamu, u Maksimiru je omiljen, a i on sam radije bi ostao Modri nego se vraćao na Sardiniju

Pisali smo proteklih dana o Marku Rogu i neobičnom 'dealu' u kojem je prošle zime došao u Dinamo. Modri su ga iz Cagliarija doveli na jednogodišnju posudbu bez prava otkupa, u trenutku kad još nije trenirao s momčadi, nego se tek oporavljao od teške ozljede koljena. I čak devet mjeseci nije odigrao utakmicu. Naravno da se takav posao u startu doimao suludim, pogrešnim, jer kako god okreneš Dinamo bi u njemu malo dobio, a puno dao. Bez obzira što Rog Dinamo nije koštao, zapravo, ništa. Ako se Rog vrati nogometu na ozbiljnu razinu, Cagliari će ga povući i ubirati plodove Dinamova rada i strpljenja. Ako se ne uspije približiti staroj formi, onda ga ionako ne treba zadržati. Ulaskom Dinama u Ligu prvaka situacija s Rogom postala je još apsurdnija, posudba, naime, istječe u siječnju 2025., uoči zadnje dvije utakmice u elitnom natjecanju, protiv Arsenala i Milana. Dakle, Rog bi mogao odigrati šest utakmica, a onda kad će se možda sve lomiti, a Dinamo još možda imati šanse za plasman među 24, Rog će morati otići!?

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, kako doznajemo, zadnjih dana se u toj priči nešto počelo mijenjati i s više strana dolaze signali kako je Cagliari spreman započeti razgovore s Dinamom oko Rogova ostanka u Maksimiru. I, navodno, je sve više onih, koji su zagrijani za tu opciju. Cagliari, koji se činio najvećim kočničarom takvog raspleta, očito, nema ništa protiv da Rog trajno preseli u Zagreb. Marko ima ugovor s Cagliarijem do kraja lipnja 2026., naravno da bi ga Talijani željeli imati u formi u kakvoj bi mogao biti, ali su i svjesni da će teško na njemu više zaraditi. Već idućeg ljeta ušao bi u zadnju godinu ugovora, a njegova primanja nisu mala, stoga ozbiljno razmišljaju o tome da ga prodaju već ove zime Dinamu. Jasno, ako Modri budu zainteresirani i spremni platiti određeni iznos odštete. Prema nekim infromacijama, postoji čak i mogućnosti, o kojoj je Cagliari spreman razgovarati, da Rog produži posudbu do ljeta pa da ga Dinamo tada otkupi. Što bi možda za sve strane bio najbolji dogovor.

Nije nebitno, štoviše, može biti i presudno, da je sam Rog vrlo zagrijan za ostanak u Maksimiru. Iako je zov Serie A uvijek prisutan, povratak u Cagliari, a onda i novi odlazak za pola godine ili godinu, nije nešto što ga u 30.godini posebno privlači. U Dinamu se odlilčno uklopio u momčad, svi ga respektiraju, omiljen je među suigračima, trenerima i ljudima u klubu, a istovremeno i zahvalan Dinamu što mu je dao šansu kad nitko ne bi, dobio je priliku da se vrati nogometu bez pritiska, a unatoč činjenici da Dinamo nema pravo otkupa, ima minutažu i povjerenje trenera. Kako Sergeja Jakirovića, tako i Nenada Bjelice. I Rog se u Dinamu doista vratio nogometu, kad su mnogi u njega (opravdano) sumnjali. Igrač je u rotaciji, ulazi s klupe u svakoj utakmici, ponekad starta u prvih 11, a uvijek nešto donese, energiju, opasnost pred gol, čvrstinu u veznom redu.

Rogova budućnost u Maksimiru, zapravo, sad najviše ovisi o - Dinamu. Ako će ga Modri htjeti zadržati, dojma smo da se to može dogovoriti za pola sata. Naravno, ovisi o financijskim gabaritima i sportskoj ideji kluba (hoće li Dinamo plaćati igrača od 29 godina, koji bi mogao zauzeti nekom mlađem) , ali što se samog dogovora s Cagliarijem i Rogom tiče, prema našim informacijama, tu ne bi trebalo biti problema. Idućih se dana očekuju konkretni potezi i razgovori u ovom trokutu pa će puno toga biti jasnije. No, Dinamo će dobiti priliku zadržati Roga, to je sigurno. Pitanje je samo hoće li je iskoristiti ili će se u Maksimiru okrenuti drugim opcijama.




Tagovi

GNK DinamoMarko RogCagliariNenad BjelicaMarko MarićLiga prvaka

Ostale Vijesti