Germania
Germania

Najava dana: Šotiček debitira za Basel, Osječani gledaju svojeg protivnika, Stipićevo vatreno krštenje, kreće prvenstvo u Sloveniji

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.07.24. | 08:00

Evo koje smo utakmice danas izdvojili.

Maribor – Domžale, 17.30

(Nogomet, Prva slovenska liga)

U prvom kolu novog prvenstva Slovenije najuspješniji slovenski klub Maribor dočekuje Domžale. Viole žele vratiti naslov u svoje vitrine, prvaci nisu bili zadnje dvije godine. Nakon dobrog ulaska u pripreme, Maribor je u posljednjih pet utakmica svladalo CSKA 1948 iz Sofije, remizirao s Egnatom i Botevom te izgubio od Boteva i Rapid Bukurešta.

Celje – Bravo, 20.15

(Nogomet, Prva slovenska liga)

Celje, koje vodi Damir Krznar, kreće u obranu naslova prvaka, na domaćem terenu protiv Brava. Obje momčadi uspješno su apsolivirale europske prepreke, Celje je s ukupnih 7-1 izbacio Floru iz Tallinna, a Bravo je, tek nakon produžetaka izbacio sjevernoirski Connah's Quay, što je veliki uspjeh za slovenski nogomet.

Slovacko – Slavia Prag, 17.00

(Nogomet, Chance Liga)

Nakon što je zadnju sezonu prvenstva Češke Slovačko završilo na šestom mjestu, Slovačko nije briljiralo na pripremama što se ne može reći za Slaviju koja je pobijedila u zadnje četiri utakmice, zabivši ukupno 14 golova! Slavia je prošle sezone u tri navrata pobijedila Slovačko i pet puta u zadnjih pet međusobnih dvoboja.

Vejle – Randers, 16.00

(Nogomet, Superliga)

Prelec na klupi, desno Hujber, lijevo Čolina, u sredini Kolinger... CRO Vejle danas je u akciji! Nadamo se da će mini-hrvatska kolonija u Danskoj novu sezonu započeti dobrim rezultatom. U ovom ogledu nema favorita, odnosno blaga, ali jako blaga prednost je na strani gostiju zbog povijesti. No, to ne znači previše. U svakom slučaju, nadamo se dobrom startu za Hrvate.

Viborg – Brondby, 18.00

(Nogomet, Superliga)

Uvijek zanimljivo prvenstvo Danske otvara se utakmicom između kluba iz Viborga i kluba iz Stockholma. Viborg je briljirao u prijateljskim utakmicama, dok je Brondby igrao promjenjivo, od sjajne partije protiv pravak Češe Sparte (5-2) do 0-4 poraza od Dinamo Kijeva. Tradicija je na strani Brondbyja koji je slavio u obje prošlosezonske utakmice.

Levadia – Kuressaare, 16.00

(Nogomet, Meistriliiga)

Ovaj ogled gledat će se u gradu na Dravi. Jer, Levadia je prvi Osijekov euro-protivnik, ali lako je moguće da će trenutni lider estonskog prvenstva malo sakriti karte budući da im u goste dolazi pretposljednja momčad prvenstva. U svakom slučaju, domaćin je favorit, a njihova prva violina je Felipe Felicio koji je dosad skupio 11 prvenstvenih pogodaka. Levadia bi u ovom ogledu trebala rutinski slaviti...

Ludogorec – CSKA Sofia, 20.15

(Nogomet, Parva liga)

Kreće nova sezona u Bugarskoj, a Tomislav Stipić nije mogao ni zamisliti teži debi - odmah mora u goste Ludogorecu. Jasno da je domaćin favorit, kao i svaki put kad igraju na svojem terenu, ali CSKA se ima čemu nadati, nisu ni oni 'zalutali' na ovu razinu. Inače, otkako je Stipić postao trener, CSKA je u svim pripremnim utakmicama - pobijedila. Nadamo se da će tako i nastaviti...

Rosenborg – Lillestrom, 19.15

(Nogomet, Eliteserien)

Prvenstvo Norveške je već u punom jeku, slavni Rosenborg je 11., a Lillestrom sedmi. Rosenborg je propli tjedan s 1-4 izgubio od Sarpsborga, no zato je u prijateljskoj utakmici nadvisio Manchester United što je sigurno podignulo samopouzdanje klubu sa sjevera Norveške. Prošle sezone Lillestrom je slavio u obje utakmice.

Motor Lubin – Rakow, 20.15

(Nogomet, Ekstraklasa)

Motor Lubin novi je poljski prvoligaš iza kojega su vrlo dobre pripreme. Rakow je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu Ekstraklase i ove godine sigurno želi ostvariti bolji učinak. Rakow nije izgubio na pripremama, tradicionalno je jedan od najboljih klubova Poljske i ovaj dvoboj dočekuje kao objektivni favorit.

Lausanne – Basel, 16.30

(Nogomet, Super League)

Basel je oduvijek bio klub koji je bio naklonjen Hrvatima (sjećamo se Rakitića i Petrića), a sada ćemo ga posebno pratiti zbog Marina Šotičeka. Nesuđeno pojačanje Dinama mogao bi debitirati za svoju novu momčad protiv Lausanne, kluba čija je jedinica Karlo Letica, a prva violina Simone Pafundi koji ima 18 godina te već sada vrijedi 10 milijuna eura. Talijan je stigao na posudbu iz Udinesea, a ovaj ogled sigurno će pratiti i brojni skauti. Za Basel bi trebao igrati i Adrian Leon Barišić, nekadašnji stoper Osijeka i još jedno nesuđeno pojačanje Dinama, koji se prošle sezone nametnuo kao vođa obrane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti