Germania
Germania

Najava dana: Hrvatska saznaje suparnika u polufinalu

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 04.07.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

I. Šwiatek – P. Martić, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Poljakinja, prva igračica svijeta, i na prošlom Wimbledonu je bila nepremostiva prepreka za našu Dućanku Petru Martić koja je s uspjehom prošla prvo kola nakon preokreta protiv domaće igračice i domaće publike. Izgubila je prvi set, ali to je bilo samo zagrijavanje, poslije je prohujala pokraj Jones. U međusobnim dvobojima je 3-0 za poljsku zvijezdu kojoj je ovo tek drugi meč na travi ove sezone nakon što je osvojila Roland Garros. Predviđa se glatka pobjede Ige, ali Petra se nada zadati joj brige.

Levadia – Flora, 18.00

(Nogomet, Premium liga)

Derbi ljeta za kraj drugog kruga estonske Lige 10, prvi protiv drugog, ali 12 bodova razlike, tako da nema klasičnog pritiska borbe za naslov, no jasno je da bi Levadia bijegom na +15 gotovo sve riješila. Šest pobjeda zaredom ima Levadia, 10 je utakmica neporažena u prvenstvu i Kupu (pobjeda na produžetke), ali gle, zadnji poraz doživjela je 5. svibnja baš protiv Flore u 9. kolu tallinnskog derbija. Flora je sedam kola neporažena, pet pobjeda i dva remija ima u tom razdoblju.

Panevežys – Hegelmann, 18.00

(Nogomet, A Lyga)

Dvadesetidrugo kolo litavskog prvenstva, susret drugog odostraga i drugog stvarno, 15 je bodova razlike među njima. Panavežys ima tri poraza i dvije pobjede u zadnjh pet kola, Hegelmann tri pobjede, poraz i remi. Prethodna dva ovosezonska međusobna susreta Hegelmann je dobio 2-0 i 4-2, no domaćin se bori za ostanak, ima bod više od posljednjeg, a bod manje od pretposljednjeg, dakle trenutno drži poziciju u zoni razigravanja, odakle mu je bolje pobjeći.

FCSB – Corvinul, 19.00

(Nogomet, rumunjski Superkup)

Nakon godina u borbi oko povijesne baštine Steaue, novoosnovani FCSB je tonuo u prosječnosti, a onda prošle sezone napokon uzeo domaće prvenstvo u Rumunjskoj. Sada može do novoga trrofeja i favorit je protiv senzacije iz Kupa koji je kao durgoligaš otišao do kraja te izborio nastup u Europi. Sada će se za nastup u europskom natjecanju pripremati protiv najtrofejnije momčadi u državi. Je li moguće novo iznenađenje pa da Corvinul digne još jedan pehar? 

UC Dublin – Athlone Town, 20.45

(Nogomet, irska Prva liga)

Ovo je zapravo borba za drugu poziciju u drugom razredu irskog nogometa, jer Cork City je već odmakno jednima i drugima. Od drugoplasiranog UC Dublina ima 13 boda više, a od jedno mjesto niže rangiranog Athlone 15 razlike. Klub iz Dublina je sam kriv što je zaostao, jer u posljednjih pet utakmica čak četiri je remizirao, premda je kod Corka izvukao bod. Ali trebat će im motivacije za pobjedu nad Athloneom koji je u zadnjih pet susreta ubilježio dva remija, dvije pobjede i jedan poraz. Njihov prošli susret samo s obrnutim domaćinstvom završio je 2-2.

Novi Zeland – Slovenija, 16.30

(Košarka, kvalifikacije za OI)

Posljednja utakmica naše skupine, a dalje ćemo vjerojatno proći kao prvi. Novi Zeland je protiv Hrvatske pokazao kvalitetu, posebno na bekovskim pozicijama, no danas Slovenci dočekuju utakmicu kao veliki favorit, posebno jer moraju slaviti s najmanje devet poena razlike. Dežela se želi iskupiti za uvjerljivi poraz od Hrvatske (-16), ali i osigurati plasman u polufinale. Dakle, Slovenija danas mora pobijediti, po mogućnosti sa što većom razlikom kako bi osigurala prvo mjesto skupine. Za to im je potrebna pobjeda od 29 razlike. Teško, ali ne i nemoguće. Igrati na pobjedu Slovenije s hendikepom mogao bi biti vrlo isplativ pokušaj.

Grčka – Egipat, 20.00

(Košarka, kvalifikacije za OI)

Od Grčke se očekuje sigurna pobjeda protiv najslabije reprezentacije grupe, i, nadamo se, dvoboj protiv Slovenije u polufinalu. Egipat je u prvom kolu izgubio 77-90 od Dominikanske republike koja je potencijalni protivnik Hrvatskoj u polufinalu. Grčka je pak sa 17 razlike pobijedila Dominikance i ne vidimo način da na domaćem turniru ne upišu još jedan uvjerljivi skalp. Grci su najveći favoriti turnira, posebno nakon loše predstave Slovenije u prvom kolu i taj status danas žele zadržati.

Kamerun – Brazil, 18.00

(Košarka, kvalifikacije za OI)

Aco Petrović uspješno je vodio Brazilce do pobjede nad Crnom Gorom u prvoj utakmici (81-72), a sada se očekuje potvrda prvog mjesta, protiv opasne reprezentacije Kameruna. Brazilci danas ipak ne bi trebali posrnuti. Petrović želi izbjeći domaćina Latviju u polufinalu turnira i zato danas mora pobijediti.

Poljska – Finska, 20.30

(Košarka, kvalifikacije za OI)

Direktni okršaj za polufinale i (vjerojatno) okršaj sa Španjolskom. Bahami su očekivano pomeli skupinu, a ovaj dvoboj Poljaci ipak dočekuju kao favoriti, iako je Funska ta koja je tradicionalno bolje prolazila u međusobnim susretima, uključujući na Eurobasketu 2022. kada su slavili s 30 razlike.

Argentina – Ekvador, 03.00

(Nogomet, Copa, ¼ finale)

Lionel Messi se vratio treningu nakon što je propustio posljednju utakmicu grupne faze koju je Argentina prošla uz tri pobjede. I sad se najviše iščekuje hoće li njihov kapetan moći igrati od početka ili će možda ući kao zamjena ukoliko bude od velike važnosti za prolaz. Statistika je na strani Argentine koja ima odličnog Lautara Martineza, a Ekvador ih nije dobio devet godina. Atrengtinci će sve dati kako bi obranili naslov na ovoj proširenoj Copa Americi. Igra se u Houstonu u Teksasu, gdje će i jedni i drugi imati dobru podršku, no Argentinci su po svemu favoriti, a bolji će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Venezuela – Kanada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti