REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Aco Petrović u finalu! Brazil gubio 12 razlike pa razbio zemlju u kojoj je košarka religija!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 15:58

Hrvatski trener jednu je pobjedu udaljen od prolaska na Olimpijske igre

Krenuo je rasplet četiri kvalifikacijska košarkaška turnira za Olimpijske igre. Prvi je na rasporedu od polufinalnih duela bio duel koji je interesantan i hrvatskoj publici.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Brazil je u polufinalu turnira u Rigi pobijedio Filipine sa 71-60 . Reprezentaciju iz Južne Amerike s trenerske pozicije predvodi legendarni Aco Petrović, tako da hrvatskom strategu treba još samo jedna pobjeda za plasman u Pariz. Nju će sutra tražiti protiv boljeg iz dvoboja Latvije i Kameruna, gdje je Latvija uvjerljivi favorit i sve osim njihove pobjede bit će prvorazredna senzacija.

Iako to konačan rezultat ne sugerira, Brazil nije imao lak posao protiv Filipina, zemlje u kojoj je košarka religija i nacionalni sport broj jedan. Kao i protiv Kameruna u grupnoj fazi, Brazilci su u utakmicu krenuli vrlo sporo, gotovo pa pod ručnom, tako da su Filipinci prvu četvrtinu završili vodstvom 22-12. U drugoj dionici su prednost podigli i na rekordnih +12 i od tog trena, igrala je samo jedna momčad.

Brazil je do poluvremena spustio zaostatak na -6, da bi furioznom trećom četvrtinom u potpunosti preusmjerili vodu na svoj mlin. Taj segment igre dobili su s čak 24-6 i time su riješili veći dio svojih današnjih problema. U posljednjih 10 minuta rutinski su sačuvali prednost do konačnih 71-60.

Petrovićev sastav do pobjede je predvodio centar Bruno Caboclo s 15 poena i 11 uhvaćenih lopti, dok je legendarni 41-godišnji play Marcelinho Huertas ubacio 13 poena i podijelio sedam asistencija. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Aco PetrovićAleksandar Petrovićbrazilska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti