Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Gattuso progovorio hrvatski, Hajduk remizirao sa Šahtarom, Livaja nikad laganiji

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.07.24. | 20:18

Strijelac za Bijele bio je Emir Sahiti, a konačan rezultat 1-1

Dobra provjera za Hajduk odigrana je u Slovneniji, Splićani su pod novim trenerom upisali prvi remi, bilo je 1-1 sa Šahtarom u črvtstoj utakmici u kojoj su obojica trenera koristila velikih broj igrača, ipak su pripreme. A Hajduk je bio puno boljii nego protiv Radomlja prije par dana, motivirali su se hajdukovci za dvoboj sa sudionikom Lige prvaka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U posljednji trenutak promijenjena je lokacija stadiona, umjesto u Brdu kod Kranja, u kampu slovenske reprezentacije, igralo se u Kranju gdje je domaćin inače Triglav na svojim utakmicama. Unatoč tome što je utakmica bila zatvorena, zaštitri su nakko pustili 70-ak lljudi, još 30 ih je bilo u loži.

Anthony Kalik koji je zaigrao na lijevom krilu prvi je zaprijetio Šahtaru udarcem sa 15 metara, a na drugoj strani su poslije korner probal i Ukrajinci, ali je Rokas Pukštas očistio s crte, spriječivši gol.

Ukrajinici su igrali igru s puno promjena mjesta, ali je Hajduk bio taj koji je više napadao i želio povesti što se dogodilo u 13. minuti. Zbunjena je bila ukrajnska obrana, prošao je po lijevoj strani lagani Marko Livaja koji je izgubio na tjelesnoj masi, dobio na brzini i odlično poslužio Emira Sahitija koji je s 12 metara pogodio donji desni kut.

Za Sahitija je sjajna vijest zabiti moćnom Šahtaru kada je u prodajnom izlogu, a prošlog proljeća ga nije išlo, no sada je najavio da bi mogao biti onaj stari.

Međutim, nakon toga je Šahtar krenuo ofenzivnije, malo je priskao i dobio slobodni udarac 35 metara od vrata uz aut crtu.

Čuli smo tada i riječi Gennara Gattusa na hrvatskom koji je vikao 'Ivane, jedi je', međutim vratar Ivan Lučić otišao je u prazno, a Traore neometan nakon ubačaja Kriskiva zabio glavom sa 6-7 metara, no ostalo je dvojbeno je li bilo zaleđe. Komobinirao je Gattuso talijanski, engleski, ali eto progovorio je i hrvatski.

Nakon toga je Hajduk imao slobodni udarac koji je izveo Livaja sa 25 metara, ali je lopta pogodila stup koji drži mrežu, dakle bilo je jako blizu.

Malo zatim pokušali su Bijeli dva puta, jednom je probao Kalik, drugi put Pukštas, ali se rezultat nije mijenjao.

Zato je Šahtar u nastavku promijenio čitavu postavu, dok su Bijeli prema Gattusovim najavama produljili više od poluvremena. Nije se ništa posebno događalo do ulaska svježih igrača, pa je tako Bruno Durdov imao sjajnu priliku s krila kada mu je dodao Livaja.

Šahtar je imao priiku iz blizine kada je pucao glavom Reginaldo, ali se istaknuo Lovre Kalinić.

Opasno je po bijele bilo u 78. minuti, najprije je s crte skinuo Dario Melnjak, pa je onda opet obranio Kalinić. Kasnije su probali još Melnjak koji je ubacio u peterac, pa potom i Luka Jurak iz daljine.


HAJDUK – ŠAHTAR 1-1 (1-1)

Kranj. Stadion NK Triglav. Gledatelja 100. Sudac: David Šmajc (Kranj)

Hajduk (4-2-3-1): Lučić (od 66. L. Kalinić) – Moufi (od 71. Hrgović), Uremović (od 66. Prpić), Šarlija (od 71. Elez), Diallo (od 66. Melnjak) – Capan (od 66. Jurak), Sigur (od 71. Skoko) – Sahiti (od 66. Durdov), Pukštas (od 71. Brajković), Kalik (od 71. Šošić)– Livaja (od 71. Antunović). Trener: Gennaro Gattuso.

Šahtar (4-3-3): Rižnik - Bondarenko, Nazarina Farina, Azarov - Vinicius, Marlon, Kriskiv - Šved, Traore, Kevin. Drugo poluvrijeme: Fesjun, Kozik, Lacabidze, Oharkov, Pedrinho, Hluščenko, Cukanov, Sikan, Sihiejev, Očeretko – Reginalvo. Trener: Marino Pušić.

Strijelci: 1-0 Sahiti (13., Livaja), 1-1 – Traore (28., Kriskiv).

Žuti kartoni: -

Crveni kartoni: -

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukŠahtarprijateljskapripremeHrvatska nogometna ligaukrajinsko nogometno prvenstvo

Ostale Vijesti