Germania
Germania

Najava dana: Čilić na 23. tenisača svijeta, igraju Split i Šibenik, a ima i Liga petice

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 21.10.24. | 08:00

Evo što smo vam za danas izdvojili:

Čilić M. – Tabilo A., 10.00

(Tenis, ATP Basel)

Marin Čilić opet je prava poslastica za gledanje svim ljubiteljima tenisa. Hrvatski tenisač, trenutno pozicioniran na 211. mjestu ATP ljestvice, pokazao je kombinaciju različitih rezultata u zadnjih 10 mečeva, uz 3 pobjede i 7 poraza. Tabilo, s druge strane, se udobno smjestio na 23. mjestu ATP ljestvice, s 2 pobjede i 8 poraza u posljednjim mečevima. Ovaj meč će se odigrati na tvrdoj podlozi u zatvorenom, što će dodati dodatni nivo izazova za oba igrača. Budući da je Tabilo ljevoruki igrač visok 188 cm, a Čilić pokazuje svoje iskustvo na terenu, ovaj će meč sigurno biti sraz različitih stilova i strategija.


Split – Šibenka, 18.00

(Košarka, Premijer liga)

Split je uz Zadar jedina neporažena momčad nakon prva tri kola Premijer lige. Momčad Slavena Rimca djeluje vrlo motivirano i kompaktno te je na svojim Gripama favorit protiv susjeda iz Šibenika koji muku muče s ozljedama. Šibenka za sada ima jednu gostujuću pobjedu (Vrijednosnice Osijek) i dva domaća poraza (Dubrava, Cibona). Susret s Cibonom je pokazao da igrači Roka Jurline imaju oružje s kojim mogu napasti i favorite. Jednom će im se to negdje i vratiti.


Budućnost – Crvena Zvezda, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Crvena zvezda je odigrala odlično posljenje dvije utakmice Eurolige. Pobijeđen je Fenerbahče u gostima, a na domaćem terenu je protiv momčadi Barcelone odigran produžetak u kojem je Kevin Panter na kraju presudio i odnio bodove u Kataloniju. U ABA ligi je priča potpuno drugačija jer su porazi od Dubaija i Splita napravili veliki problem aktualnom prvaku i sada više nema prostora za bilo kakav kiks. Zvezda ide u goste Budućnosti, u Moraču gdje su godinama bili bez pobjede. A uz sve to Budućnost odavno nije ovako dobro startala u regionalnoj ligi! Momčad iz Podgorice je za sada upisala četiri pobjede i želi tako nastaviti. Savladali su Mornar, Split, Igokeu i Zadar, a Zvezda, koja ima problema i s ozljedama, će im biti najveći zalogaj. 


Verona – Monza, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Jedina momčad koja još nije pobijedila niti u jednoj utakmici Serie A ove sezone, Monza će se susresti s Hellas Veronom na stadionu Bentegodi, s ciljem da konačno izađe iz ponora. Zaglavljeni su u zoni ispadanja sa samo četiri boda iz sedam utakmica. Prekinuvši niz od tri poraza, Verona je svladala regionalnog rivala Veneziu neposredno prije međunarodne stanke. Verona je sada dobila dvije od svoje prve četiri domaće utakmice u Serie A, izgubivši ostale, a ove sezone još nisu remizirali - ni kod kuće ni u gostima, u ligi i kupu. Monza teško da će ovdje prekinuti svoj niz, ali mora pokušati inače će se rano osigurati kao 'davljenik' u Serie A. 


Forest – Crystal Palace, 21.00

(Nogomet, Premier league)

U nadi da će osmi pokušaj donijeti sreću, Crystal Palace bez pobjede ide u goste na susret s Nottingham Forestom. Tricky Trees su zaradili respektabilnih 1-1 protiv Chelseaja prije međunarodne stanke, ali su Eagles bili bolji od vodećeg Liverpoola s 1-0 na svom terenu. Uz Santovu zabranu igranja u tri utakmice, 'šumski dragulj' Morgan Gibbs-White također mora odslužiti dodatnu suspenziju. To znači da je Forest izgubio svog najutjecajnijeg ofenzivnog igrača, tako da je obrana možda najbolji oblik napada za momčad Tricky Treesa. Međutim, dvotjedni reset došao je u najpovoljnijem trenutku za Eaglese, koji bi trebali biti više nego dobri za bod na City Groundu, iako će se mučno čekanje na sva tri vjerojatno nastaviti.


Valencia – Las Palmas, 21.00

(Nogomet, La liga)

Posljednje dvije momčadi La Lige sastaju se na Mestalli, dok Valencia ugošćuje momčad Las Palmasa koja još uvijek traži svoju prvu pobjedu u sezoni. Sa samo devet bodova na tablici podijeljenih između njih, njih dvoje su zaglibili unutar zone ispadanja, suočavajući se s nekoliko mjeseci borbe za opstanak. Međunarodna stanka pomogla je Valenciji da oporavi ključne igrače, jer se kapetan Jose Gaya sada vratio u akciju nakon što je proveo pet mjeseci izvan terena zbog ozljede tetive, a treninzima se vratio i Hugo Duro. Ovo bi mogla biti utakmica s puno opreza koju bi mogao odlučiti tek jedan gol.


Zrinjski – Igman, 18.00

(Nogomet, BiH)

Na stadionu Pod Bijelim brijegom, u okviru desetog kola lige Bosne i Hercegovine, sastat će se Zrinjski i Igman. Iako su u prethodnom duelu protiv Radnika upisali pobjedu, Plemići nisu bili na nivou. Međutim, Ivanković smatra kako nije korektno pričati kako netko nije u formi nakon samo jedne utakmice. Zrinjski je uz Borac momčad koji je trenutno u najboljoj formi u Premijer ligi BiH. Niz od četiri vezane pobjede daje im pravo za optimizam i u ovoj utakmici. Igman u Mostar dolazi nakon poraza od Borca, a prije toga su bili u seriji od četiri pobjede.


Bodrum – Rizespor, 19.00

(Nogomet, Super Lig)

 Bodrusmpor je u dosadašnjih osam odigranih kola nakupio deset bodova, što mu je u ovom trenutku dovoljno za 12. mjesto prve turske nogometne lige. No u posljednja tri kola Bodrum je u finoj seriji u kojoj je sakupio tri pobjede uz jedan remi i forma domaćeg sastava ima uzlaznu krivulju. S druge strane, Rizespor je na 15. mjestu turskog prvenstva sa sedam bodova iz osam kola i u teško će do bodova u ovom susretu u kojem domaćin ima logu favorita.


Tsitsipas S. – Cerundolo F., 10.00

(Tenis, ATP Basel)

 Tsitsipas i dalje ove sezone traži svoju najbolju formu. Grčki tenisač je trenutno izvan najboljih deset tenisača svijeta i drži 11. mjesto. Sada se nada dobrom rezultatu na turniru u švicarskom Baselu, a koji se igra na tvrdoj podlozi. Protivnik mu je igrač po mjeri, Cerundolo je sjajn tenisač, 31. igrač svijeta, ali teško može nešto napraviti protiv Tsitsipasa koji je ipak osjetno kvalitetniji tenisač.


Rubljov A. – Boges N., 10.00

(Tenis, ATP Basel)

Rubljov ne igra baš briljantan tenis u posljednje vrijeme pa tako u posljednja četiri meča ima tek jednu jedinu pobjedu, dok ga je u posljednjem meču porazio, pomalo iznenađujući Stanislas Wawrinka u švedskom Stockholmu. Sada se sedmi tenisač svijeta želi 'izvaditi' u Baselu gdje ga dočekuje Boges, inače 32. igrač na svjetskoj ATP ljestvici. Ruski predstavnik je definitivni favorit u ovom susretu, a sada to samo mora potvrditi na terenu.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti