Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Dinamo parirao 23 minute, a onda je Jok ušao u seriju i odveo Vukove do pobjede

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 22:00

Cibona i dalje ima očitih problema u organizaciji igre, a sada ide na noge Zadru, pa joj u goste stiže jaki Dubai

Cibona je pred 200-njak gledatelja u Draženovom domu odradila zacrtano: pobijedila je Dinamo rezultatom 101-85 u utakmici koja je ne tako davno znala producirati i puno bolji štimung, ali ne i večeras. U žutom sektoru se okupilo 20-ak, mahom golobradih, navijača Dinama koji, iako su dali sve od sebe, nisu mogli nadomjestiti onih 200 ili 300 Boysa koji su se svojevremeno znali okupiti u pod Tornjem kada bi se susrela ova dva kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako god, Cibona je pobijedila, stigla do četvrte ovosezonske 'recke' pa je sada trener Bariši Krasiću ipak nešto lagodnije raditi. Iako, slijedi mu Zadar u gostima, pa onda dolazak jakog Dubaija...

A veliki problem će u tim utakmicama, kao što je bio većim dijelom i ove protiv Dinama, organizacija napada.

Krešo Radovčić je 'out' zbog ozljede, Anthony Barber je 'out' iz kluba, pa je sada teret kreiranje igre pao na leđa golobradog Borne Katanovića. A kada je tako mladi play prva trenerova opcija, onda je jasno da će ga protivnici stiskati pri svakom prijemu loptu. Za takvu taktiku odlučio se i Dinamo čiji su bekovi stalno pritiskali mladog razigravača igre, dok je ostatak momčadi bio na liniji dodavanja i onemogućavao Katanoviću da odigrava dodavanja.

Stoga ne čudi da je na poluvremenu ogleda u Draženovom domu Dinamo imao 15 asistencija, a Cibona tek osam, uz sedam izgubljenih lopti. Premda, to se i nije osjetilo toliko na rezultatu, budući da je Cibona u svojim redovima imala raspoloženog Petera Joka koji je za uvodnih 20 minuta ubacio 17 poena i to uz briljantan šuterski učinak: pogodio je šest od sedam šuteva iz igre, a trice je šutirao 5/6. Priključio mu se u napadačkom dijelu i Filip Bundović koji je za 12 i pol minute ubacio deset poena, uz četiri skoka, što je Ciboni donijelo sedam poena viška (52-45) na ulasku u treću četvrtinu igre.

Kod Dinama su konce igre vukli imenjaci Ivan Novačić i Ivan Vučić, svaki s 11 ubačenih poena.

Spomenuti Jok nije stao niti u drugom dijelu, pa je od druge do treće minute treće četvrtine u dva napada zaredom stavio dvije trice, jednu iz driblinga kada je shvatio da se nije puno toga otvorilo u napadu, a drugu iz dotrčavanja, da bi seriju Cibone okrunio Ročak teškim polaganjem, klupa Dinama pozvala minutu odmora budući da su cibosi odmaglili na okruglih deset poena prednosti (61-51).

Nije ni to previše pomoglo gostima: nakon promašaja Dinama, Jok je ostao sam u kutu, u ovom slučaju je promašio tricu, ali je pokupio svoj promašaj i položio za 63-51.

I tu je, zapravo, prelomljena utakmica. Dinamo više nije imao niti snage niti kvalitete da se vrati u ovaj ogled, a do kraja ogleda je to bila uglavnom jednosmjerna ulica, odnosno utakmica izuzeta bilo kakve rezultatske neizvjesnosti.

Tek je bilo zanimljivo pratiti hoće li Jok izbrojati do 30, budući da je morao na klupu u drugom dijelu treće četvrtine nakon što je skupio četiri osobne pogreške.

Iako ga je Krasić vratio u igru sredinom posljednje dionice, Jok je stao na 26 poena. Bundović je dodao 22, dok je Katanović zabio 13.

Kod Dinama je Vučić zabio 21, Garafolić 20 - od čega je čak 12 poena zabio u posljednjoj dionici.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibonaPremijer liga košarkašaKK Dinamo Zagreb

Ostale Vijesti