REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Jurić: „Skupo smo platili greške, ali dugo Roma nije ovako dominirala protiv Intera“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 09:44

Utakmicu je obilježio i prosvjed navijača Curve Sud koji su u znak protesta ušli 15 minuta nakon početka utakmice na tribine

Hrvatski strateg Ivan Jurić doživio je prvi poraz na klupi Rome, a već mu je on stvorio velike probleme. U derbiju osmog kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je u Rimu s 1-0 slavio protiv Vučice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, nakon utakmice i sam je trener govorio realno o utakmici:

"Krenuli smo u utakmicu u strahu, nije mi se svidjelo prvih 15 minuta, a onda smo igrali dobro do pogotka koji je bio slučajan. Do pogotka smo igrali dobro, imali smo prilike i nismo ih iskoristili. Tehnički smo previše griješili, šteta je dati takav gol. Moramo podići razinu u zadnjim metrima i biti opasniji. S Interom nikada nije lako, ali ograničili smo ih i odigrali vrlo ozbiljnu utakmicu. Ostali smo u igri do kraja i ostaje žal jer odavno Roma nije igrala ovako protiv Intera, s ovakvim intenzitetom, presingom i dominacijom. Radili smo greške i skupo smo ih platili. Momčad je bila fizički dobra. Ako maknemo prvih 15 minuta i grešku na golu, jako sam zadovoljan učinkom", rekao je pa istaknuo:

"Moramo brzo mijenajti pozicije, potrebna je momčadska igra, a to dolazi iz poznavanja prvenstva i našeg načina igre."

Utakmicu je obilježio i prosvjed navijača Curve Sud koji su u znak protesta ušli 15 minuta nakon početka utakmice na tribine.

"Zato što smo zgroženi ovakvom upravom", pisalo je na natpisu istaknutom na južnom dijelu Olimpica.

"Jedini način za ponovno ujedinjenje sredine su rezultati. Navijači su izgledali zadovoljni mnogim stvarima, koje su vidjeli na terenu. Zalaganje igrača je impresivno. Ako ovako nastavimo, sigurno ćemo postići rezultate", rekao je Jurić.

Koji je put do rezultata?

“Napredovali smo u mnogim stvarima u odnosu na prošlost, ali to još uvijek nije dovoljno jer ako ne pobijedite u Monzi nakon dominacije... Danas smo napravili ludu pogrešku. Momčad je napravila puno dobrih stvari, ali nešto nije dobro napravljeno. Sada ćemo raditi na tome i pokušati se poboljšati. Sveukupni osjećaj je pozitivan i sada su nam potrebni rezultati iako nemamo puno vremena. Gledajući nastupe, uvjeren sam da će se na kraju isplatiti. Uvjeren sam da ovakvim odnosom i igrom možemo ostvariti izvrsne rezultate."




Tagovi

Ivan JurićRomaSerie AInter

Ostale Vijesti