Najava dana: Ajduković protiv Nadala u meču karijere hvata prvi ATP finale!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 20.07.24. | 08:00

Evo što smo vam za danas izdvojili

Ajduković – Nadal, 13.00

(Tenis, Bastad, polufinale)

Veliki meč danas čeka hrvatskog tenisača Duju Ajdukovića. Sjajnom igrom na zemljanom turniru u švedskom Bastadu, Duje je dogurao do prvog ATP polufinala u karijeri, a tamo ga čeka ni više ni manje nego legendarni Rafael Nadal! Jasno je tko je favorit u ovom meču, ali Ajdukoviću bi na ruku mogla ići činjenica da ima 15 godina manje od Španjolca, kao i to da je Rafa jučer bio četiri sata na terenu u dvoboju protiv Navonea. Ajduković će sigurni biti svježiji…

Gorica - Budafoki, 10.30

(Nogomet, pripremna utakmica)

Hrvatski prvoligaš igra četvrtu po redu pripremnu utakmicu, izravni prijenos na MAX Sport 1. Trebala je biti peta, ali je dvoboj protiv Al-Raeda prije dva dana otkazan. Današnji dvoboj igra se u Čatežu, a protivnik igrača pod vodstvom Rajka Vidovića bit će mađarski drugoligaš Bunafoki. Oni su prošlu sezoni završili na 10. mjestu, a dosadašnji tijek priprema odradili su jako dobro. Na pet odigranih utakmica, ostvarili su čak četiri pobjede i samo jedan poraz. No, Gorica je još bolja. Pobijedili su Lokomotivu i Triglas sa po 3-0, odnosno Hebar s 1-0.

Zalaegerszeg - Šibenik, 18.00

(Nogomet, pripremna utakmica)

Nogometaši Šibenika nastavljaju s pripremama za povratničku sezonu u Hrvatsku nogometnu ligu. U dosadašnjoj fazi priprema Šibenčani su odigrali četiri susreta te ostvarili pobjede nad Dugopoljem (3-2), Veleža (2-1) te poraze od Posušja (1-0) i Grazera (3-1). U sklopu završnog dijela priprema nogometaši Marija Carevića odigrat će još dva susreta. Prvu provjeru Narančasti će imati protiv ZTE, mađarskog prvoligaša koji je prošlu sezonu završio na devetom mjestu mađarskog prvenstva. Susret će se odigrati na ZTE Areni u Zalaegerszegu, s početkom u 18h. Posljednji susret odnosno generalku pred početak prvoligaške sezone, Narančasti će odigrati 26.srpnja na Šubićevcu protiv GOŠK-a iz Gabele, također od 18h.

Club Brugge - Royale Union SG, 20.00

(Nogomet, belgijski Superkup)

Dvoboj je ovo prve i druge momčadi iz prošle sezone belgijskog prvenstva. Pritom je Club Brugge s bodom prednosti nadvisio Union, kojem je za utjehu ostao trofej pobjednika Kupa. Tamo su u finalu slavili protiv Antwerpa s minimalnih 1-0. Prvak je odigrao pet pripremnih utakmica uoči nove sezone, a pozitivno je što nemaju nijedan poraz. No, imaju i čak tri remija, ali su i dalje favoriti za pobjedu danas. Union je u svojih pet pripremnih susreta upisao tri pobjede i dva remija.

Rapid - CFR Cluj, 21.00

(Nogomet, Rumunjska)

URumunjskom elitnom rangu igra se drugo kolo, a prvo mjesto dijele CFR Cluj i Otelul s tri boda i najviše postignutih pogodaka. Inače, čak četiri utakmice od njih osam u prvom kolu, završene su bez pobjednika. Među momčadima koje su u prvom kolu stavile jedan bod na konto, nalazi se i Rapid, koji je remizirao u gostima kod Arada. Cluj je, pak, s 3-2 bio bolji od još jednog kultnog bukureštanskog kluba - Dinama! Zadnja dva međusobna ogleda otišla su na stranu CFR Cluja, no prije toga je Rapid čak šest utakmica bio neporažen od današnjeg rivala.

Kalmar - Djurgarden, 15.00

(Nogomet, Švedska)

Švedsko prvenstvo stiglo je već do 15. kola, a izdvojili smo dvoboj drugoplasiraniog Djurgardena, koji gostuje kod davljenika Kalmara. Radi se o momčadi koja je tek na 14. mjestu prvenstvene ljestvice, odnosno poziciji koja vodi u dodatno razigravanje za ostanak u ligi. Ne treba posebno napominjati da su gosti veliki favoriti, ali je dosta bitno spomenuti kako je u posljednjem njihovom međusobnom ogledu slavio Kalmar i to s minimalnih 1-0.

Yverdon - Zürich, 18.00

(Nogomet, Švicarska)

Počinje i švicarsko prvenstvo, a mi smo za početak izdvojili gostovanje Zuricha kod Yverdona. Naiome, za goste igra bivši hrvatski reprezentativac Nikola Katić, a s klupe ih vodi bivši trener Slaven Belupa Ricardo Moniz. Što se domaćina tiče, njima hrvatski štih daje lijevo krilo Mihael Klepač, rodom iz Našica. Posljednja dva ogleda ovih momčadi otišla su na stranu Yverdona, tako da to uzmite u obzir iako je Zurich favorit u današnjem dvoboju.

SAD - Južni Sudan, 21.00

(Košarka, pripremna utakmica)

Glavni favorit za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama lagano ulazi u formu, Zasad briljiraju na pripremama i u tri odigrane utakmice pobijedili su tri izravna konkurenta za najviše plasmane. Prvo su pobijedili Kanadu s 14 poena razlike, potom nakon velikog opuštanja u završnici bili bolji od Australije sa 98-92, da bi u trećem duelu Srbiji zabili 105 poena i upisali pobjedu od 26 poena razlike. Naravno, veliki favorit su i danas protiv Južnog Sudana, a jedino što nas zanima je s koliko će razmike danas pobijediti.

Opelka - Michelsen, 16.00

(Tenis, ATP Newport)

Reilly Opelka postao je najslabije rangirani igrač u povijesti koji je stigao do polufinala nekog ATP turnira. Amerikanac je ušao na ATP 250 Newport 2024. kao 1188. svjetski broj i neće biti nikakvo čudo ako prođe i u finale. Ipak se radi o jednoj od najboljih servera na ATP Touru, koji ima i četiri osvojena turnira u karijeri, ali je pao na nizak ranking zbog velikih problema s ozljedom. Danas ga očekuje 20-godišnji sunarodnjak Alex Michelsen, 55. igrač svijeta, koji u ovaj meč ulazi kao blagi favorit.

Luz/Matos - Nadal/Ruud, 11.00

(Tenis, ATP Bastad)

Nakon što je eliminiran u prvom kolu Roland Garrosa, a potom preskočio Wimbledon kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre, Rafael Nadal sjajno gura u Švedskojh. Na startu Bastada pobijedio je tenisača kultnog prezimena - Lea Borga, sina švedske teniske legende Björna Borga, potom Camerona Norrieja, a usput je već dogurao do polufinala parova, koje igra u kombinaciji s Casperom Ruudom. Tu će biti blagi favoriti od brazilske kombinacije koju čine Orlando Luz i Rafael Matos.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladioniceSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti