Karlović uspješno krenuo u obranu naslova

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 18.07.14. | 09:40

Hrvatski tenisač je nakon što je bio slobodan u prvom kolu, u drugom uspješno prošao prvu prepreku i izborio četvrtfinale ATP turnira u Bogoti na kojem brani prošlogodišnji naslov...

'Div sa Šalate' u drugom je kolu svladao svoju stalnu 'mušteriju', omalenog, 175 centimetara visokog Izraelca Dudija Selu, koji očito ne može pronaći načina da zaustavi hrvatskog reketa.

Prije samo osam dana Karlović je slavio na travi Newporta u četvrtfinalu, a jučer je bio uspješan i u Kolumbiji, u dva nešto zahtjevnija tie-breaka, sa 7:6 (8) i 7:6 (5). Sela je imao priliku za osvajanje prvog seta povevši 4:0 u 13. igri, servirao za 5:0 ali nije uspio sačuvati veliku prednost. Set je sa 10:8 pripao Karloviću koji je do tada 'prokockao' čak šest break lopti. U drugom setu, Izraelac je spašavao meč loptu kod 5:4, ali uspijeva doći do tie-breaka u kojem hrvatski igrač rano stiže na 4:1 i sa 7:5 potvrđuje pobjedu.

Bio je to njihov šesti dvoboj na ATP Touru i šesta pobjeda stasitog, 211 centimetara visokog Hrvata, koji 102. tenisaču svijeta u posljednjih pet dvoboja nije dopustio niti osvajanje seta.

U jučerašnjem meču Sela nije imao niti break priliku, Karlović čak sedam neiskorištenih, 16 as servisa i 88 posto osvojenih poena nakon prvog servisa.

Karlovića u četvrtzavršnici turnira, koji se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 755.625 dolara, čeka 133. na svijetu, Tajvanac Jimmy Wang s kojim je igrao na US Openu prije dvije godine i izgubio u četiri seta. Pobijedio ga je 2005. u Marseilleu.

Karlović u Bogoti brani naslov, a postavljen je za drugog nositelja.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

ATP BogotaBogotaDudi SelaATPTenisIvo Karlović

Ostale Vijesti