REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Izbornica Crne Gore: "Hrvatska je velika škola rukometa s tehnički potkovanim igračicama, ali mi želimo završiti veliki posao"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.12.23. | 16:34

Biranim riječima je jedna od najvećih rukometašica svih vremena govorila o Hrvaticama

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija završila je prvi dio natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Goteborgu osvajanjem 2. mjesta, nakon što je domaćin Švedska ostala ipak ispred nas. U drugi krug domaćin je prenio četiri, a Hrvatska i Senegal po jedan bod pa je put do četvrtfinala time otežan, ali ne i nemoguć. Želi li Hrvatska među četvrtfinalistice, mora pobijediti u sva tri preostala susreta i čekati malu pomoć Švedske.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za početak, mora Hrvatska svladati u četvrtak od 15.30 Crnu Goru, koja će na ovaj susret biti posebno 'nabrijana' s obzirom da bi ih pobjeda praktički lansirala u četvrtfinale.

“Mi smo već imale jedan ovakav susret. Mađarska je u prvoj fazi bila veliki favorit (u posljednjem kolu prve faze, op.a), a bez ta dva boda bilo bi vrlo teško. Taj ispit su djevojke sjajno položile, sada je pred njima novi test”, rekla je crnogorska izbornica Bojana Popović, jedna od najboljih rukometašica svijeta svih vremena. Bojana Popović višestruka je pobjednica Lige prvaka, tri puta najbolji strijelac toga natjecanja, 12 naslova nacionalnih prvaka Jugoslavije, Danske i Crne Gore. Ima olimpijsko srebro 2012., svjetsku broncu kao igračica 2001. godine. Kao trenerica pak, europsku broncu iz Slovenije prošle godine. Crnu Goru samostalno vodi od 2021. godine.

Popović naglašava i da je Hrvatska, kako je rekla, blagi favorit.

“Najbitnije je da damo sve što možemo, da se fokusiramo na ono što najbolje radimo i nadam se da ćemo završiti veliki posao. Dobro je što smo s njima igrali, imamo dosta materijala. Spremamo se, imale smo dva dana odmora, što je dobro da bi djevojke koje su igrale puno mogle oporaviti“, ističe Bojana Popović.

O Hrvaticama kaže…

“Hrvatska je velika škola rukometa, tehnički jako potkovane igračice. Moramo biti jake u obrani jer iz dobre obrane možemo imati pravi i stabilan napad, ali i pravo na neki promašaj ili tehničku grešku više. Fokus je da im izaniliziramo napad, da im ne dozvolimo da dišu i da se lagodno osjećaju“, ističe Bojana.

Crna Gora još ima puno toga za unaprijediti u svojoj igri, posebno u napadačkom dijelu…

“Još se nije poklopilo da sve djevojke budu na maksimumu. Nije to lako, ovo je tim u stvaranju, neke djevojke dugo nisu igrale, nekima treba da prođu zajedno kroz neke situacije, da se mogu sporazumjeti očima. Svaki susret nam donosi novi korak, ali što uvijek možemo jeste da se dajemo u obrani, da imamo energiju, da imamo 'fajt', a što se tiče napada, vjerujem da će iz utakmice u utakmicu biti tečniji i bolji“, zaključila je Bojana. (eg)



Tagovi

Ivica Obrvancrnogorska rukometna reprezentacijaHrvatska ženska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti