REUTERS/Radovan Stoklasa
REUTERS/Radovan Stoklasa

Obrvan: “Ne sviđa mi se jedino što Crna Gora ima dan više odmora”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.12.23. | 08:11

Prvu utakmicu drugog kruga Hrvatska igra u četvrtak u 18 sati

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je od Švedske 17-22 u susretu 3. kola skupine A Svjetskog prvenstva u Göteborgu i u drugi krug nosi samo jedan bod.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Očekivali smo izuzetno tešku utakmicu i prije turnira. Ovoj sjajnoj atmosferi pred 7-8 tisuća, možda i više ljudi, koja je bučna, borbena protiv jedne jake švedske, dominantne u fazi obrane, što su večeras pokazale. Pribojavao sam se njihove čvrstoće gušenja protivničkih, odnosno naših napada u igri 1 na 1, kada trebate napraviti prednost, i jednostavno u tom segmentu igre nismo imali raspoloženu igračicu protiv njih. Ono što je dobro, u svakom slučaju, za pohvaliti je naša obrana na čelu s Teom Pijević, koja je prvo poluvrijeme radila fenomenalne stvari. Primili smo svega 9 golova, ali smo malo postizali i ono malo šansi koje smo stvarali - neke sedmerce, zicere. Trebali smo zabijati sve to da se osjeti na rezultatu. Puno ljudi, bučna atmosfera. Ne znam kada je hrvatska reprezentacija zadnji put igrala u ovakvoj atmosferi. Sve to utjecalo je na igračice. Dale su sve od sebe, ja im ovim putem čestitam na toj požrtvovnosti. Za ovu utakmicu trebalo nam je malo više raspoloženih igračica u napadu. Jednostavno smo bili nemoćni protiv njihove fizike. Opet je za pohvalu to što smo relativno nemoćni bili u napadu da to protivnička ekipa, što je njihov drugi najjači adut kontra, polu-kontra da smo to dosta dobro uspjeli ispraviti. Nismo dopustili da one odu na veću razliku jer to se obično događa na ovakvim utakmicama”, rekao je za HRT izbornik Ivica Obrvan. 

Prvi nastup u drugom krugu Hrvatska igra protiv Crne Gore u četvrtak u 18 sati, a ne 15.30 kako je prvotno objavljeno.

“Ono što mi se ne sviđa je da Crna Gora ima dan duže odmora. Ovo je bila iscrpljujuća utakmica za nas. Nemate dovoljno vremena za analizu i pripremu. Prije odlaska na Svjetsko prvenstvo znali smo da će najvjerojatnije biti ovakav raspored. Razmišljali smo da odemo s dva boda, ali u konačnici ništa previše ne mijenja ja se bar nadam, što se tiče nekih ambicija, pod pretpostavkom da želite pobijediti Crnu Goru i Mađarsku što je izuzetno teško, nimalo lagano, ali dat ćemo sve od sebe, prije svega da nastojimo ponoviti ovakav odnos u obrani, ovakvu igru u obrani s golmanicama. Mislim da bi trebao biti bolji napad premda i Crna Gora i Mađarska igraju kvalitetnu obranu. Međutim, svaka utakmica koja slijedi je priča za sebe. Prvo je Crna Gora, sutra odmor, regeneracija. Nema više previše vremena da se ovo analizira. Nastojati popraviti tamo gdje smo danas bili tanki ili tanke i dati svoj maksimum u nastojanju da se pobjedi prvo Crna Gora.” 

O očekivanjima u nastavku prvenstva:

“Da smo prenijeli dva boda, opet bismo trebali pobijediti sve tri, najvjerojatnije, tako da ne mijenja previše. Ova utakmica, koliko god je poraz težak, ovo je stvarno jaka ženska reprezentacija na domaćem terenu, baš onako izuzetno dominantna, daje i određeni motiv i pokazatelj da se možeš u nekim segmentima igre kvalitetno nositi”, poručio je Ivica Obrvan. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivica ObrvanTea PijevićHrvatska ženska rukometna reprezentacijaSP za rukometašice 2023

Ostale Vijesti