Počinje finalni turnir vaterpolske Svjetske lige

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 18.06.18. | 14:45

Povratak na prošloljetno "mjesto zločina"

Danas od 15:15 sati u Budimpešti počinje finalni turnir vaterpolo Svjetske lige. Turnir otvara dvoboj Hrvatske i Kazahstana, dok se uz Barakude u skupini B nalaze još SAD i Španjolska. U skupini A nalaze se domaćin Mađarska, Crna Gora, Japan i Australija. Sistem natjecanja je takav da će nakon grupne faze sve momčadi igrati u nokaut fazi. Na turniru neće nastupiti branitelj naslova Srbija, koja je u kvalifikacijskoj grupi završila iza Crne Gore zahvaljujući slabijoj gol razlici. 

Hrvatska na ovaj turnir dolazi kao aktualni svjetski prvak te osvajač premijernog izdanja LEN europskog kupa održanog u Rijeci prije dva mjeseca. U odnosu na prošlo ljeto, Hrvatskoj nedostaju četiri nositelja igre. Zbog dobro poznatih problema sa srcem, Sandro Sukno se već duže vrijeme nalazi izvan bazena. Maro Joković je ozlijedio šaku desne ruke te će Hrvatska nakon dugo vremena igrati samo s jednim ljevakom - Xavi Garcijom. Osim njih, nedostaju još Luka Lončar te Marko Macan, koje je Ivica Tucak odlučio odmoriti nakon naporne sezone u Jugu.

Sastav Hrvatske: vratari - Bijač i Marcelić; centri - Vrlić i Krapić; braniči - Bušlje, Buljubašić i Benić; te vanjska linija - Garcia, Šetka, Miloš, Vukičević, Fatović i Bašić.

 


Tagovi

Svjetska liga u vaterpoluvaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti