REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Alcaraz prošao u tri seta, ali znatno teže od očekivanog

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 20:44

Pobijedili su i Medvjedev i Ruud

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz uspješno je započeo obranu naslova na grand slam turniru u Wimbledonu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom je kolu Španjolac, koji lovi svoju četvrtu Grand Slam pobjedu, u tri seta pobijedio estonskog kvalifikanta Marka Lajala. U prva dva seta nije imao lak posao, dobio ih je 7-6 (3) i 7:5, no u trećem mu je bilo lakše (6-2).

"Nisam ga poznavao. Ali iznenadio me, igrao je jako dobro. Mučio sam se na početku, ali sam onda pronašao svoj ritam", rekao je treći nositelj nakon meča. Španjolac se nada da će postati tek šesti tenisač nakon Roda Lavera, Bjorna Borga, Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića koji je osvojio Roland Garros i Wimbledon u jednoj godini.

Rus Danil Medvjedev, peti nositelj, također je bio uspješan. Pobijedio je Amerikanca Aleksandra Kovačevića 6-3, 6-4 i 6-2, a nakon meča je izrazio želju da što duže izbjegava centralni teren.

"Nikada nisam izgubio na terenu broj jedan i volio bih stalno igrati na njemu. Prošle godine sam u polufinalu morao ići na središnji teren i odmah sam izgubio meč", kazao je Medvjedev.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Osmi nositelj Casper Ruud, koji nikada nije prošao dalje od drugog kola Wimbledona, pobijedio je Australca Alexa Bolta u tri seta i otkrio da ima mnogo zdravstvenih problema od turnira u Parizu.

"Mučile su me bakterije. Ležao sam 11 dana pa moram biti zadovoljan današnjim postignućem", naveo je probleme Norvežanin.

Argentinac Sebastian Baez, Čileanac Nicolas Jarry i Francuz Adrian Mannarino otpali su od nositelja.

Kod žena je kao najbolje rangirana igračica koji je eliminirana prvog dana Kineskinja Zheng Qinwen. Osmu nositeljicu eliminirala je Novozelanđanka Lulu Sun. Uspješnije su bile sedma nositeljica Talijanka Jasmine Paolini, deveta nositeljica Grkinja Maria Sakari, 12. nositeljica Amerikanka Madison Keys i 14. nositeljica Ruskinja Darja Kasatkina.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Carlos AlcarazWimbledon

Ostale Vijesti