nebeskoplavi.net
nebeskoplavi.net

Tužna vijest iz Italije: Preminuo Nevres Zahirović, legendarni kapetan Cibalije

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 03.07.24. | 20:29

U vinkovački Dinamo stigao je 1984., s 23 godine, i proveo u Cibaliji idućih 14 godina. Kao Kapetan je 1998. vratio Cibaliju u prvu ligu i oprostio se od nogometa. Bio je poznat po tome da je mogao igrati više pozicija.

Tužne vijesti jutros su stigle iz Italije, tamo je stao ovozemaljski put legendarnog nogometaša Cibalije, Nevresa Zahirovića.

Nerves je rođen u Tuzli 1961. godine, u tamošnjoj Slobodi je prošao nogometnu školu da bi 1984. godine stigao u tadašnji vinkovački Dinamo koji mu je obilježio karijeru. U Vinkovcima je proveo 14 godina, stekao status istinske klupske legende, sigurno jedan od najvećih igrača Stare dame.

Zahvaljujući svojim ljudskim i igračkim kvalitetama, Nevres Zahirović bio je dugogodišnji kapetan vinkovačkog kluba. Neumorni borac i vrhunski ljevak s ubojitim centaršutom. Tijekom karijere igrao je na različitim pozicijama – lijevo krilo, vezni igrač ili libero – u skladu s potrebama trenera, čime je dokazao svoju svestranost.

Tih i miran, bio je izrazito cijenjen i omiljen među suigračima i vinkovačkim navijačima. Kao kapetan, 1998. godine vratio je Cibaliju u prvu ligu, pružajući klubu najbolji oproštaj. Bio je jedan od najvažnijih kapetana koje je klub s Bosuta ikada imao. (sportalo)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Ostale Vijesti