Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Hajduk sa Šahtarom u dvoboju talijanske protiv hrvatske pameti na klupi

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.07.24. | 08:01

Utakmica se igra s početkom u 18.30 sati uz prijenose na MAXSportu 1 i HDTV-u

Četvrta provjera za Hajduk, ako među njih računamo i trening utakmice na Poljudu, ove subote je pred Bijelima, a suparnik najjači do sada u eri trenera Gennara Gattusa. Bijeli će iz svoje baze na Bledu 'skoknuti' do trening kampa slovenske reprezentacija u Brdu kod Kranja gdje se priprema ukrajinski Šahtar iz Donjecka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Početak susreta je u 18.30 sati uz prijenos na MAXSportu 1 i HDTV-u za navijače Bijelih koji su registrirani. Ova utakmica važna je kontekstu mjerenja snage za europske dvoboje Hajduka koji ima namjeru ući u skupinu Konferecijske lige, pa je onda redoviti sudionik Lige prvaka pravi izbor.

U Šahtaru je sportski direktor Darijo Srna, nekadašnji vatreni i bivši igrač Hajduka koji je u Ukrajini napravio karijeru kao nogometaš i kao sportski djelatnik, a prošle sezone za trenera je angažirao Marina Pušića kojemu pomaže Mario Stanić, svojevremeno savjetnik za struku na Poljudu. Dakle, bit će to dvoboj talijanske protiv hrvatske struk ako gledamo tko sjedi na klupi..

Imaju Ukrajinci tradicionalno zanimljivih igrača, pogotovo Brazilaca, ali i domaćih nada koje će testirati Hajduk.

Gattuso ima plan izvesti trenurno najjaču postavu i dati joj oko 60 minuta na terenu, a oni koji budu manje igrali svoju priliku dobit će 9. srpnja s Ruh Lvivom u jutarnjem terminu. Dan nakon će na teren u Grazu protiv Fenerbahçea koji vodi veliki Jose Mourinho, a igra još uvijek Edin Džeko, želja Bijelih u ovom prijelaznom roku.

Korak po korak, ima još do srijede i Fenera te povratka natrag u Split. Što to može Gattuso koji mora bolje nego protiv Kalcer Radomlja s kojim je upisao poraz 0-1 kojemu se nitko nije nada. Istina, malo je kombinirao sa sastavom, ali daleko je to od igre za koju je dovede. Protiv Šahtara ima priliku za popravni s udarnom postavom u ovom trenutku.

Ako postoje neke dvojbe to su hoće li početi Lovre Kalinić ili će jedinica nastaviti biti Ivan Lučić... Na desnom boku će igrati Fahd Moufi, stoperi bi trebali biti Zvonimir Šarlija i Filip Uremović kojima za vratom puše Josip Elez. E sad je pitanje lijevog boka – Ismael Diallo ili povratnik nakon ozljede Dario Melnjak. Možda čak obojica ukoliko Melnjak bude krilo. Niko Sigur je neupitan u veznom redu zajedno s Rokasom Pukštasom, a od početka bi trebao i Filip Krovinović.

Desno krilo je rezervirano za Emira Sahitija, a vrh napada za Marka Livaju. Vjerojatno formacija 4-3-3 ili 4-2-3-1, ovisno gdje će više djelovati Pukštas.

Nije se puno promijenilo od prošle sezone, Gattuso još čeka da mu sportski direktor Nikola Kalinić dovede još igrača posebno za napadački dio na krilima, jer talenti Madžid Šošić, Roko Brajković te pričuvni napadači Mate Antunović i Bruno Durdov, su bez obzira na nadarenost još uvijek neiskusni, iskustvo skupljaju u hodu.

Bez obzira što su većinom mladi bili svijetle točke u porazu od Radomlja. Još jedan poraz, ma koliko nevažne bile pripremne utakmice, ne bi dobro odjeknuo, neka je Šahtar u pitanju, stoga Gattuso mora odraditi pripremu susreta, a igrači svoje na terenu. I iskoristiti činjenicu da je Šahtaru ovo tek druga utakmica u pripremnom razdoblju, te da oni formu ciljaju za Ligu prvaka te obranu dvostruke krune u Ukrajini.

Hajduk se još traži, a Gattuso traži pojačanja što prije, da zna s kim točno može računati za sezonu koja mu počinje dvostrukim ogledom s HB Torshavnom s Ovčjih Otoka u 2. pretkolu Koferencijske lige kada će na raspolaganju imati i Ivana Perišića koji je dobio odmoro d0 12. srpnja.



Tagovi

HajdukŠahtarpripremeGennaro GattusoDarijo SrnaMario StanićMarino PušićLiga prvakaKonferencijska ligaukrajinsko nogometno prvenstvoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti