Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Svu svoju mladost... Službeno: Marko Pjaca se vratio u Dinamo!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.07.24. | 19:00

Iz Maksimira su potvrdili potpis s velikom željom i kluba i navijača

Kako je Germanijak najavio, Marko Pjaca se vratio u Dinamo! Naslovna fotografija nastala je 2016., netom prije nego li se Marko zaputio u Juventus gdje je nastavio razvijati svoju karijeru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"I sretan sam i tužan u isto vrijeme", govorio je Pjaca s knedlom u grlu pri odlasku iz Maksimira. "Sretan sam zbog novih izazova, ali tužan sam što odlazim iz kluba za koji navijam otkad znam za sebe".

Za Modre je u karijeri do sada odigrao 92 utakmice, zabio 28 pogodaka i dodao 13 asistencija te pri tome upisao i dva naslova prvaka te dva osvojena Kupa te je 2015. i 2016. bio igrač sezone.

Službeni povratnički potpis pao je danas, dva dana nakon početka priprema za novu sezonu. Prema našim informacijama, Rijeka će dobiti 750 tisuća eura, Pjaca se, navodno, odrekao dijela od svojih 750 tisuća i nakon uspješno obavljenog lječničkog pregleda više nije bilo prepreke za povratak Zagrepčanina u njegov matični klub.

Pjaca je nakon odlaska iz Dinama potpisao s Juventusom, u međuvremenu je bio i na posudbama u Schalkeu i Fiorentini, te Genoi, Torinu i Empoliju i Anderlechtu, ali mu se pod imenom vode i tri Scudetta i dva Talijanska kupa Stare dame. Nakon inozemnog iskustva u kojemu bi, sigurni smo, pokazao i više da nije bilo silnih ozljeda, Pjaca se vratio u HNL, u Rijeku. Na Kvarneru je u 31 utakmici upisao sedam golova i pet asistencija i potvrdio svima da ima još puno toga za pokazati unatoč ozljedama koje su ga morile.

Dinamo se nada da će upravo u njemu dobiti još jednog igrača odluke na terenu ili barem igrača koji će svojom samom pojavom na travnjaku izazivati strahopoštovanje među protivnicima, što je sada, povratkom kontinuiranom nogometu, kao i reprezentaciji, sigurno izazivao. Sada, nakon osam godina, opet je u tom istom klubu u kojemu je napravio prve nogometne korake, onom za kojega veže svu svoju mladost. Bez obzira na osam godina razdvojenosti 'prema ugovorima', Pjaca je uvijek bio Dinamov i Dinamo je uvijek bio Pjacin.

"Marko Pjaca nakon gotovo osam godina ponovno u Dinamu! Nekadašnji plavi wunderkind, miljenik maksimirskih navijača, Marko Pjaca, ponovno je Dinamov igrač. U četvrtak je potpisao višegodišnji ugovor s plavima i tako otvorio svoj ukupno treći mandat u plavom klubu od čega drugi u prvoj momčadi. U Maksimir se vraća s navršenih 29 godina, s ponovno izborenim statusom hrvatskog reprezentativca i osnažit će Dinamov ofenzivni arsenal. Dragi Marko, dobro nam došao natrag u Dinamo!", objavili su iz Maksimirske 128.



Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoMarko PjacaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti