Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL
Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

Šarić: „Nemamo dovoljno talenta da igramo s pola gasa, pojela nas je nervoza“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.07.24. | 19:09

Kapetan iskren nakon poraza

I Dario Šarić je jedan od onih koji nije odigrao dobru završnicu protiv Novozelanđana. Nedostajalo mu je svježine, noge više nisu slušale, a upravo je umor podvukao kao ključan u ovom porazu. To i donošenje mudrijih odluka u stresnoj utakmici.

„Bilo je teško nakon emocionalne pobjede nad Slovenijom, nismo imali puno vremena za oporavak. Mislili smo da ćemo biti na pravom nivou, ali to nije bio slučaj danas. Pokušali smo, borili se, možda smo mogli biti pametniji. Oni su bili agresivni, malo i prljavi, ali čestitke njima jer su odigrali jako dobru utakmicu“.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Je li se moglo bolje u završnici?

„Bili smo umorni, počeli smo nervozno, pokušali smo se boriti. U nekim trenucima smo izgledali dobro, išli u dobrom smjeru, ali nismo bili mudri u ključnim trenucima. Mogli smo biti pametniji, uzimati bolje šuteve. Morali bi na kraju biti organiziraniji i pokušati završiti utakmicu na pravi način, dobre momčadi znaju kako završiti utakmice čak i kada nemaju svoj dan. I to moramo popraviti. Moramo pronaći način da ispravimo sve ove pogreške jer će nas protivnik kazniti ako ćemo ovako igrati“.

Jeste li Novom Zeland davali previše prostora?

„Možda smo im davali malo previše prostora da se razmašu, morali smo se malo povući i stisnuti ih. Željeli smo pobijediti dali smo sve od sebe, ali nismo mogli pronaći način. Imamo dobru momčad, sa svima se možemo natjecati. Nije bio naš dan, samo smo htjeli dobiti na bilo koji način“.

Umor?

„Kada si umoran onda i neke odluke koje doneseš nisu promišljene, to je tako u igračkom svijetu. Nedostaje ti malo snage za neki bolji završetak. Borili smo se mislili smo da ćemo preokrenuti, ali nismo mogli. Nitko sretniji do mene da smo uspjeli. Nije ni poraz tolik loš da nas mapolo vrati da moramo biti ponizni i da moramo sto posto igrati svaki posjed, nemamo takav talent, moramo igrati sto posto timski. Ako nam paše šah košarka tako moramo i igrati. Pojela nas je nervoza jr smo htjeli što prije završiti. Novi Zeland je grizao 40 minuta, a nama pouka za sljedeću utakmicu i da moramo biti pametniji“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dario ŠarićHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti