Više od 100 milijuna eura bacio u vjetar: Zadnji u ligi, obrana pušta na sve strane, ne zna se tko brani...

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.11.18. | 16:04

Možda je prerano tvrditi kako je riječ o promašaju, ali poprilično je jasno da Fulhamov projekt ide u krivom smjeru.

Krenuo je s potrošenih preko 100 milijuna eura u ljetnom prijelaznom roku. Otvorio je kesu za trajni otkup ugovora svog miljenika Aleksandra Mitrovića, koji je lani bio fantastičan u drugoj polovici sezone, plativši ga 20 milijuna eura, iskrcao je okruglih 30 milijuna za Nicinog Jeana Michela Serija, za veznjaka Marseillea Andrea Zamba Anguissu platio je 25… Doveo je na posudbu još nekoliko prekaljenih veterana, ali još uvijek čeka povrat uložena novca…

ODIGRAJ Liverpool - Fulham

Jer za tu lovu, preciznije 111 milijuna eura, koliko je ukupno keširao za cijelu novu udarnu momčad, nije dobio puno. Naime, Fulham drži fenjer u Premier ligi sa samo pet bodova nakon pet kola, ima jednu jedinu pobjedu, tri remija i čak osam poraza te nezadrživo tone natrag odakle je došao.

Da stvar bude tragičnija već su igrali protiv Cardiffa i Huddersfielda, najvećih kandidata za ispadanje, te izgubili u gostima, a trenutačno imaju šest poraza u svim natjecanjima zaredom. Ako je nakon 11 odigranih kola prerano reći da je neki projekt promašen, barem je sigurno reći kako je na krivom putu.

Jokanović dosta luta na golu, doveo je dvojicu novih, ali svejedno mu je najviše utakmica branio Bettineli, koji je bio jedinica lani. Sergija Rica je posudio iz Seville, a Fabrija iz Bešiktaša platio je šest milijuna eura. No ni jedan od njih trojice još nije pronašao način kako zaustaviti curenje jer je Fulham primio najviše golova u ligi, naprotiv, još ni jednom nije završio utakmicu bez primljenog gola.

Engleski mediji tvrde kako je Jokanović već dobio upozorenje od uprave da počne pobjeđivati ili u suprotnom može početi osvježavati životopis, no od toga je već prošlo nešto vremena, pobjeđivati počeo nije, ali još uvijek sjedi na klupi, no nastavi li ovako, pitanje je koliko će još dugo na njoj ostati.

Momčad koju je Jokanović doveo ovo ljeto:

Fabri – Bešiktaš – 6 milijuna eura

Tim Fosu-Mensah – Manchester United – posudba

Alfie Mawson – Swansea – 17 milijuna eura

Calum Chambers – Arsenal – posudba

Maxime Le Marchand – Nica – 6 milijuna eura

Andre Zambo Anguissa – Marseille – 25 milijuna eura

Jean Michael Seri – Nica – 30 milijuna eura

Andre Schurle – Borussia Dortmund – posudba (400.000 eura)

Luciano Vietto – Atletico Madrid – posudba

Joe Bryan – Bristol City – 7 milijuna eura

Aleksandar Mitrović – Newcastle – 20 milijuna eura

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Slaviša JokanovićPremier ligaFulham

Ostale Vijesti