Najava dana: Dinamo i Hajduk traže pobjede, derbiji u Italiji i Slovačkoj

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 21.09.24. | 08:00

Proučite što smo vam za danas izdvojili

Slaven Belupo - Dinamo, 17.30

(Nogomet, HNL)

Iza aktualnih prvaka izuzetno je turbulentan period. Prvo su remizirali kod Rijeke, potom poraženi od Hajduka, a šlag na tortu loših partija dogodio se na Allianz Areni gdje je Dinamo primio devet komada. Bio je to poraz koji je presudio Sergeju Jakiroviću, a momčad će u dvoboju na Ivan Kušek Apašu voditi Sandro Perković, dojučerašnji pomoćnik Jakiroviću. Gostovanje je ovo koje tradicionalno odgovara Modrima, imaju čak 11 pobjeda u posljednjih 12 dolazaka u Koprivnicu, uz jedan remi. Ako uzmemo u obzir da je Slaven Belupo posljednja momčad na ljestvici, u ovom trenutku čine se kao idealan protivnik za Dinamov povratak pobjedama, ali tek treba vidjeti je li poraz u Ligi prvaka ostavio dubljeg traga na Zagrepčanima.

Hajduk - Gorica, 20.00

(Nogomet, HNL)

Nema sumnje da će Poljud ponovno biti sjajno ispunjen, a kako i ne bi, kada u ovaj dvoboj Hajduk ulazi nakon velike pobjede u Derbiju i to na gostovanju. Bijeli su s 1-0 pobijedili Dinamo i tako si ubrizgali prijeko potrebnu dozu samopouzdanja, pa i nezaobilazne euforije. No, danas im slijedi ništa lakši ispit jer imaju imperativ pobjede protiv Gorice te moraju novim trobodom potvrditi slavlje na Maksimiru. Ono što je dodatni uteg koji nosi prevagu na stranu Hajduka, činjenica je da imaju pet uzastopnih domaćih slavlja protiv Gorice.

Juventus - Napoli, 18.00

(Nogomet, Serie A)

Derbi kola u Italiji igra se u Torinu. I Juventus i Napoli nalaze se na novim počecima, s osvježenjima na trenerskoj poziciji. Stara dama je pod vodstvom Thiaga Motte dobro krenula u sezonu. Nemaju poraz nakon četiri prvenstvena kola, a u Ligi prvaka su razbili PSV. No, svejedno u ovaj dvoboj ulaze s bodom manje od današnjeg gosta. Napoli ima tri uzastopne pobjede nakon poraza od Verone, tako da u odličnom raspoloženju stižu u Torino. Bit će zanimljivo vidjeti kakav će doček imati njihov novi trener - Antonio Conte, ujedno i legenda Juventusa.

Union Berlin - Hoffenheim, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Trebao je ovo biti dvoboj s Hrvatima na obje strane, ali u domaćem sastavu ozlijeđeni su i Josip Juranović i Ivan Prtajin, tako da ćemo pratiti Andreja Kramarića na vrućem gostovanju. Union je odlično krenuo u prvenstvo i imaju pet bodova nakon tri kola, ali i samo jedan primljeni pogodak. Hoffenheim ima dva boda manje, no igraju potpuno napadački nogomet te imaju jedan od najboljih napada, ali i ponajgoru obranu lige. Prošlosezonska oba duela ovih momčadi, završena su pobjedom gostiju.

Werder - Bayern, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Nakon što su, nažalost, pregazili hrvatskog predstavnika u Ligi prvaka, minhenski Bayern vraća se prvenstvenim obračunima u Bremenu. Prije 15-ak godina ovo bi bio veliki derbi, a danas miriše na jednosmjernu ulicu. Bavarci imaju tri čiste pobjede na startu prvenstva, ali treba reći da je i Werder jako dobar, barem za svoje standarde. Pet bodova nakon tri kola i činjenica da još nemaju poraz, bit će zalog njihovog optimizma pred današnju utakmicu.

Valladolid - Real Sociedad, 14.00

(Nogomet, La Liga)

Izdvojili smo i dvoboj u kojem igra Real Sociedad jer u njihovim redovima pratimo sjajne igre Luke Sučića. Nakon što je prva tri kola praktički prosjedio na klupi, u zadnje dvije utakmice bio je najbolji pojedinac kod Reala i očekujemo ga danas u početnoj postavi. Bit će to ogled susjeda na ljestvici, koji imaju samo po četiri osvojena boda. Treba dodati i da Valladolid ima najgoru obranu lige.

Real Madrid - Espanyol, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Nakon dva remija u prva tri kola, Real Madrid malo se stabilizirao s dvije pobjede i sada je na 11 bodova nakon pet kola. No, i dalje kaskaju četiri boda za vodećom Barcelonom, tako da imaju veliki imperativ pobjede večeras. Ohrabrit će ih teško izborena pobjeda protiv Stuttgarta u Ligi prvaka, no upozorit će ih to da Espanyol ima sedam bodova iz pet utakmica i samo pet primljenih golova.

West Ham - Chelsea. 13.30

(Nogomet, Premier liga)

Gradski derbi izdvojili smo iz engleske Premier lige. Domaćin ne briljira na startu, imaju tek četiri boda iz jednako toliko utakmica, dok je Chelsea na konto pospremio tri više. S obzirom na to kako su igrali prošle sezone, ovo je donekle i korektno za Bluese, ali i dalje premalo s obzirom na uložen novac u prijelaznom roku. OD posljednjih šest međusobnih ogleda, pet puta slavili su domaćini uz jedan remi.

Slovan Bratislava - Ružomberok, 20.30

(Nogomet, slovačka liga)

Pomalo atipično, ali izdvojili smo i jedan par iz slovačke lige. Naime, tu nas čeka duel hrvatskih ovosezonskih protivnika u Europi. I dok Dinamo tek treba gostovati kod Slovana u Bratislavi, Hajduk je nažalost ispao od Ružomberoka. Domaćin je prvi na ljestvici s 15 bodova iz šest kola, dok Ružomberok ima utakmicu manje, devet bodova i ne zna za poraz. Današnji dvoboj bit će im pravi test.

Split - Igokea, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Žuti u novu sezonu ulaze jači nego lani. Kod Splita je najvažnija vijest da je ostao ponajbolji igrač momčadi Shannon Shorter, od ove sezone u kapetanskoj ulozi. Najveća pojačanja Slaven Rimac dobio je na 'jedinici', stigli su Borna Kapusta i Toni Katić, a na dvojci će igrati Antonio Jordano. Stigao je na krilu David Škara, a na centru će uz Krešu Ljubičića biti Barret Benson. Tu su još i Tonko Vuko, Vito Kučić i Boris Tišma. Momčad je to koja je sposobna ove sezone prekinuti post i nakon 22 godine osvojiti neki trofej.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladioniceSponzorira Germania Sport Kladionica

Ostale Vijesti