Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Može li Livaja zabiti petu u nizu? Radoševiću trebaju čuda, a Maloča mu mora biti blizu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.09.24. | 08:01

Utakmica Hajduk - Gorica igra se od 20 sati (MAXSport1)

Hajduk protiv Gorice ove subote (20 sati, MAXSport 1) traži četvrtu pobjedu u nizu, želi nedjelju dočekati na vrhu i u miru se pripremati za Jadranski derbi koji igra idući vikend na Rujevici.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što su dobili Dinamo u gostima u prošlom kolu, potom su svladali i Bilogoru '91 u Kupu, dobili novog direktora sportskih operacija Françoisa Vitalija koji će po prvi put uživo gledati momčad Gennara Gattusa i uvjeriti se na licu mjest na kojim je pozicijama može osnažiti ove zime.

Do tada Marko Livaja i društvo moraju probati napraviti sve kako bi ostali tamo gdje jesu. Gattuso uporno vrti priču da je još daleko kraj prvenstva i u pravu je, jer Hajduk se znao u bliskoj prošlosti 'zeznuti' na manjim klubovima. Gorica to jest pod navodnicima, a sjećamo se i vremena kada je Splićanima dugo bila 'crna mačka'.

Hajduku će u ovom susretu nedostajati Rokas Pukštas koji je skupio tri žuta kartona, pa će ga na mjestu polušpica zamijeniti Anthony Kalik koji je povratak u bijeli dres izborio baš ofenzivnijom ulogom u Gorici u kojoj je znao i zabijati.

Nakon pobjede u Derbiju, očekuje se dobro popunjen Poljud koji bi Bijelima trebao dati krila, ali prije utakmice pljeskom nagraditi osvjedočene hajdukovce, igrače koji imaju svoju prošlost u splitskom klubu kao što su nekadašnji kapetan Mario Maloča, vratar Božidar Radošević, desni bek Dino Mikanović, vezisti Luka Kapulica i Jurica Pršir koji je na Poljud svojevremeno došao iz Dinama. Još će na klupi biti i Ivan Banić kao vratar koji je prošao Hajdukovu Akademiju.

Ako je Hajduk na krilima pobjede u Maksimiru, onda Gorica može biti zadovoljna kako je odigrala s Rijekom koja im ne bi dala pogodak da se nije potrefio eurogol Nike Jankovića.

Gosti će sigurno zaigrati oprezno, Rajko Vidović je spremio formaciju s petorkom u posljednoj liniji u fazi obrane, a Radošević na vratima se nada da će imati što manje posla, premda je to na Poljudu nemguće.

Maloča najavljuje zaustavljanje Livaje koji ponovno ove sezone vuče Hajduk, a zanimljivo će biti kako će funkcionirati tandem krila koji će činiti mladi Bruno Durdov i povratnik Stipe Biuk.

Nakon što je dao predah glavnim snagama u Kupu, od prve minute će ponovno stožerni igrači poput Filipa Uremovića, Filipa Krovinovića, Ivana Rakitića te Livaje.

Kad je on u pitanju, postavlja se pitanje može li zabiti petu utakmicu u nizu u prvenstvu. Odgovor će dati Maloča i Radošević... Jednome treba odličan dan pred vratnicama za što je sposoban, dok Maloča mora biti blizu najboljeg igrača lige, to su Goričine brige.

Livaja je sa 78 golova drugi na listi Hajdukovih strijelaca u 21. stoljeću, ispred njega je Mijo Caktaš koji je postigao 97. Dobar motiv je pred golgeterom Splićana

Utakmica Hajduk – Gorica igra se od 20 sati (MAXSport1). Sudac je Dario Bel (Osijek). Pomoćnici su Marjan Tomas (Vladislavci) i Ivan Janić (Ilok), dok je četvrti arbitar Toni Dadić (Zagreb). VAR je Ante Čulina (Zagreb), a AVAR Ante Čuljak (Zagreb).

OČEKIVANI SASTAVI:

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Melnjak, Uremović, Prpić, Diallo – Krovinović, Rakitić – Durdov, Kalik, Biuk – Livaja.

Gorica (5-3-2): RadoševićMikanović, Krizmanić, Maloča, Leš, Štiglec – Pršir, Pajaziti, Ndockyt – Majstorović, Kolar.



Tagovi

HajdukHNK GoricaMarko LivajaGennaro GattusoRajko VidovićMario MaločaBožidar RadoševićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti