St. Etienne i Lens uvjerljivi, Michy ne prestaje zabijati (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.07.14. | 11:19

Nekoliko francuskih klubova jučer je igralo prijateljske utakmice uoči nove sezone koja započinje 8. kolovoza...

Provjeru je najbolje odradio St. Etienne, svladavši nizozemskog prvoligaša Willem II sa čak 5:2, premda je poslije 17 minuta rezultat bio 0:2. Francuzi su prvo u finišu uvodnog dijela došli do izjednačenja, da bi u nastavku postigli još tri gola za uvjerljiv trijumf. Dva pogotka zabio je mladi veznjak Jonathan Bamba istaknuvši tako kandidaturu za značajniju rolu u nadolazećoj kampanji, a jednom je poentiralo i najveće ovoljetno pojačanje Kevin Monnet-Paquet, pristigao iz Lorienta. 

Efikasan je bio i povratnik u elitni razred francuskog nogometa, Lens. Momčad bivšeg trenera PSG-a Antoinea Kombouarea brzo je zaboravila neugodni poraz 2:4 od drugoligaša Creteila, te istim rezultatom svladala belgijski Charleroi. Po dva gola za Lens zabili su Touzghar i Guillaume. Na potonjeg, Baptistea Guillaumea, vrijedi obratiti posebnu pozornost u novoj sezoni. Riječ je naime o talentiranom i robusnom 19-godišnjem napadaču koji igra za mlade belgijske vrste, no produkt je Lensove omladinske škole, jedne od najboljih u Francuskoj.

Nakon pobjeda protiv Bayer Leverkusena, Benfice i Willema, te ukupne gol razlike 11:2, Marseille je jučer gostovao kod Barija i odigrao 1:1 s tim talijanskim drugoligašem. Francuzi su čak i gubili, no onda ih je u završnici izvukao još jedan sjajni Belgijac. Michy Batshuayi, kupovina iz Standard Liegea, postigao je već peti gol u četvrtom nastupu za Marseille.

Nantes je ljetos izgubio napadača Đorđevića koji je otišao u Lazio, a da bi mogli imati opasnih problema s realizacijom vidi se i u pripremnim dvobojima. S trećeligašem Luconom odigrali su 0:0, pa su u četiri provjere na tek dva zabijena gola. Bordeaux je pak s 3:1 pobijedio talijansku Perugiju, a u međusobnoj test utakmici prvoligaši Metz i Reims remizirali su 1:1.

(Foto: St. Etienne)


Tagovi

Saint EtienneLensMarseilleMichy BatshuayiBordeauxNantesMetzReims

Ostale Vijesti