REUTERS/Pascal Rossignol Livepic
REUTERS/Pascal Rossignol Livepic

Tako to rade Nijemci: Marc Wilmots i Karel Geraerts platili ceh za poraz 3-5 nakon vodstva 3-0!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.09.24. | 12:41

Schalke 04 se očajnički želi vratiti u 1. Bundesligu, smijenjeni su sportski direktor i trener

Nakon intenzivnih rasprava, upravni odbor FC Schalke 04 odlučio je trenutno razriješiti dužnosti sportskog direktora Marca Wilmotsa i glavnog trenera Karela Geraertsa. To je obojici priopćeno u osobnim razgovorima u subotu 21. rujna. Otpušten je i Geraertsov prvi pomoćnik Tim Smolders, objavio je klub na svojim stranicama, a prenose njemački mediji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Schalke 04 je u petak navečer izgubio prvenstveni sraz protiv Darmstadta nakon što je u 39. minuti vodio 3-0, a na poluvrijeme otišao s 3-1. Gosti su u nastavku zabili još četiri puta za konačnih 3-5.

“Odluka odbora da ne nastavi putem s Karelom Geraertsom nije samo utemeljena na nedostatku rezultata i porazu od Darmstadta, već na ukupnom negativnom razvoju u posljednjih nekoliko tjedana. Taktički i nogometno nismo poduzeli potrebne korake, ni timski ni igrački pojedinačno. Kao rezultat toga, zapeli smo na dnu tablice nakon trećine prve polovice sezone,” objašnjava CEO kluba Matthias Tillmann.

Povodom razlaza od sportskog direktora Marca Wilmotsa, Tillmann je rekao:

“U proteklih nekoliko tjedana primijetili smo da postoje različita stajališta o tome kako i u kojem smjeru želimo razvijati nogomet u Schalkeu. Sa stajališta odbora, međutim, temeljno je važno slijediti zajedničku liniju unutar klupskog sportskog vodstva. Mora postojati dogovor o budućem smjeru stručnog odjela. To više nije bio slučaj.”

Izvršni direktor S04 vodio je posljednji razgovor s Wilmotsom i naglasio:

“Željeli bismo zahvaliti Marcu na obavljenom poslu i ulozi koju je igrao u drugoj polovici prošle sezone – kao stabilizator na put do ostanka u ligi. Kao pobjednik Kupa UEFA, Marc je legenda Schalkea i uvijek će to ostati, tako da je srdačno dobrodošao u svakom trenutku.”

Pogledajte koji su sve treneri vodili Schalke u zadnjih pet godina:

Zasad će Ben Manga, direktor planiranja momčadi, skautinga i omladinske škole, preuzeti cjelokupnu sportsku odgovornost. Tillmann:

“Već je odlučeno da ćemo tražiti drugu osobu koja će voditi sport. Nadolazeće tjedne ćemo iskoristiti da pogledamo razne profile. Odabrana osoba mora se u potpunosti identificirati s našim odabranim putem - promovirati i razvijati mlade igrače - kako bismo zajedno učinili sve za uspjeh Schalkea 04 - to je u konačnici iznad svakog pojedinca.”

Najveći prioritet je potraga za novim trenerom koju zajedno provode Ben Manga i upravni odbor.

“Radit ćemo s Jakobom Fimpelom kao privremenim trenerom do reprezentativne stanke. Već dugo poznajemo njegov rad u U23 i dobro će pripremiti momčad za dvije utakmice prije reprezentativne pauze. Vrijeme koje dobijemo iskoristit ćemo za odabir novog trenera. Danas ćemo započeti konkretne razgovore”, objašnjava Tillmann.

Dakle, Dinamo ima opasnog konkurenta u traženju novog trenera! Liga prvaka, HNL i borba za Rabuzinovo Sunce ili 2. Bundesliga i DFB-Pokal? (G)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Schalke 04Darmstadt2. BundesligaMarc Wilmots

Ostale Vijesti