REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

Petarda Borussije na otvaranju, Haaland razbio Frankfurt (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 20:11

Najefikasnija utakmica prvog dana njemačkog prvenstva bila je upravo ona koja se igrala posljednja

Krenula je Bundesliga, a nogometaši dortmundske Borussije na domaćem su terenu dočekali Eintracht iz Frankfurta. I odmah pokazali da uzbuđenja u novoj sezoni njemačke lige neće nedostajati.

Naime, u prvom je poluvremenu palo čak pet pogodaka, od kojih je jedan u konačnici bio poništen. Kapetan domaćina Marco Reus postigao je prvi zgoditak kluba u ligi u 23. minuti. Erling Haaland odradio je velik dio posla, dotrčao do kaznenog prostora gostiju i loptu na lijevu stranu gurnuo iskusnom suigraču, koji je bez problema svladao Kevina Trappa.

Pogodak Reusa pogledajte OVDJE.

Samo tri minute kasnije, gosti se vraćaju. Borussia je nakon niza netrepeljivosti izgubila loptu u svojoj polovici, Rafael Borre pokušao ju je primiti pred kaznenim prostorom, ali preduhitrio ga je domaći Felix Passlack i zabio nespretan autogol.

Autogol Passlacka pogledajte OVDJE.

Gol za golom, tako se igralo na Westfallenu. Thorgan Hazard, naime, u 32. donosi novu prednost svojem sastavu. Potegnuli su kontru na svojoj polovici, opet je Norvežanin Haaland imao opcije, ovog puta odabrao desnu stranu, a Belgijac, klupska desetka, iz blizine zabio za 2:1.

Pogodak jednog od trojice Hazarda pogledajte OVDJE.

Nakon dvije asistencije, morao je Haaland zabiti. I to samo dvije minute kasnije. Obrana Frankfurta uopće nije skoncentrirana, stoperi nisu uspjeli primiti loptu, a mladić ekspresno reagirao, ukrao posjed i zaletio se prema vrataru, koji nije imao šanse. Plasiranje u desni kut za četvrti pogodak na susretu.

Gol Haalanda pogledajte OVDJE.

Reus je onda zabio svoj drugi u 40., ali ga VAR ubrzo poništava. Nastavak je protekao u istom ritmu. Amerikanac Giovanni Reyna novi je strijelac u njihovih redovima. Akcija je u deset sekundi nakon nekoliko kvalitetnih pasova iz obrane stigla u napad, Eintracht postaje nervozan i Reyna pogađa za sad već uvjerljivo vodstvo domaćina. Asistent je, pogađate, Haaland.

Pogodak Reyne u 58. pogledajte OVDJE.

I kako bolje završiti susret nego (novim) vlastitim pogotkom. Haalandu je to pošlo za rukom u 70. minuti. Frankfurt ponovno gubi posjed, Haaland je duboko ali ne i u zaleđu i postiže posljednji pogodak na utakmici. Zanimljivo, nije slavio, i sam je mislio da je u nedozvoljenoj poziciji.

Pogodak Haalanda pogledajte OVDJE.

Utješni pogodak za Frankfurt, njihov drugi na utakmici, postigao je norveški napadač na drugoj strani, Jens Hauge, u 86. minuti. Tako je utakmica završila rezultatom 5:2.

Pogodak Haugea nakon kornera pogledajte OVDJE.


Bundesliga, 1. kolo:

Arminia Bielefeld – Freiburg 0:0

Augsburg – Hoffenheim 0:4 (Bruun Larsen 37', Adamyan 79', Rutter 88', Rudy 90+4')

Stuttgart – Greuther Furth 5:1 (Endo 30', Klement 36', Kempf 55' 76', Al Ghaddoui 61'/Leweling 90+3')

Union Berlin – Bayer Leverkusen 1:1 (Awoniyi 7'/Diaby 12')

Wolfsburg – Bochum 1:0 (Weghorst 22')

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 5:2 (Reus 23', Hazard 32', Haaland 34' 70', Reyna 58'/Passlack ag. 26', Hauge 86')





Tagovi

Borussia DortmundEintracht FrankfurtBundesligaErling HaalandMarco ReusGiovanni ReynaThorgan Hazard

Ostale Vijesti