REUTERS/Daniel Roland
REUTERS/Daniel Roland

Kramarić sezonu otvorio s dvije asistencije, Sosa s tri u uvjerljivoj pobjedi Stuttgarta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 17:20

Wolfsburg slavio bez Brekala, Pongračić je ostao na klupi

Danas su na rasporedu bili prvi susreti nove sezone Bundeslige, a njemački klubovi svoje će utakmice u uvodnom tjednu prvenstva igrati i sutra. Od naših su nogometaša na teren izašli Andrej Kramarić i Borna Sosa, svoj je dvoboj s klupe ispratio Marin Pongračić, dok Josip Brekalo zbog ozljede nije bio u konkurenciji momčadi.

Nogometaši Arminije iz Bielefelda kod kuće su dočekali sastav Freiburga. Bila je to jedina utakmica dana u kojoj nije pao pogodaka, završilo je 0:0 i svaki je klub u konačnici upisao novi bod.

Hoffenheim Andreja Kramarića u prvom je kolu otišao na gostovanje kod Augsburga. U vodstvo su stigli u 37. minuti nakon jedne školske akcije u kojoj je sudjelovao hrvatski reprezentativac. Naime, Kramarić je izveo aut pred šesnaestercom domaćina, suigrač mu vratio loptu, a Vatreni lijevom nogom pred vratima Augsburga sjajnim pasom pronašao danskog napadača Jacoba Bruuna Larsena, koji glavom pogađa lijevi kut protivničkog golmana.

Asistenciju Kramarića i pogodak Larsena pogledajte OVDJE.

Hoffenheim do 2:0 dolazi u 79. preko Sargisa Adamyana i nove Kramine asistencije. Sjajan dan ekipe nastavio je Georginio Rutter pogotkom za 3:0 u 88. minuti, a zaključio Sebastian Rudy u posljednjoj minuti za 4:0.

Za Stuttgart je od prve minute krenuo Borna Sosa. Na vlastitom su terenu dočekali Greuther Furth i odmah pokazali da ih zanima samo pobjeda. U 30. su minuti od prednosti, zabio je japanski branič Wataru Endo. Šest minuta kasnije, prednost je udvostručio srednjak Philip Klement. Domaćini su uskoro u nastavku udvostručili prednost, strijelci su bili Marc Kempf u 55. i Hamadi Al Ghaddioui u 61. minuti. Gol za petardu postavio je Kempf u 76., a utješni gostujući Jamie Leweling u sudačkoj nadoknadi. Borna je vio sjajan, čak je tri puta asistirao!

Union Berlin nakon dobre je prošle sezone u novoj ugostio Bayer iz Leverkusena. Nigerijski napadač Taiwo Awoniyi strijelac je za 1:0 u 7. minuti, ali se Apotekari vraćaju pogotkom Mousse Diabyja u 12. S tim je rezultatom dvoboj i okončan.

Pogodak Awoniyija pogledajte OVDJE.

Pogodak Diabyja pogledajte OVDJE.

Među igračima Wolfsburga koji su travnjak istrčali protiv Bochuma zbog ozljede nije bilo Josipa Brekala. Imali smo, doduše, jednog domaćeg predstavnika, Marina Pongračića, ali stoper nije ulazio u igru. Vukove je u vodstvo, nakon što je u 5. promašio kazneni udarac, u 22. minuti doveo Nizozemac Wout Weghorst. Bilo je to Vukovima dovoljno za pobjedu, slavili su minimalnim rezultatom.


Bundesliga, 1. kolo:

Arminia Bielefeld – Freiburg 0:0

Augsburg – Hoffenheim 0:4 (Bruun Larsen 37', Adamyan 79', Rutter 88', Rudy 90+4')

Stuttgart – Greuther Furth 5:1 (Endo 30', Klement 36', Kempf 55' 76', Al Ghaddoui 61'/Leweling 90+3')

Union Berlin – Bayer Leverkusen 1:1 (Awoniyi 7'/Diaby 12')

Wolfsburg – Bochum 1:0 (Weghorst 22')



Tagovi

Andrej KramarićHoffenheim2. BundesligaJosip BrekaloMarin PongračićBorna SosaWolfsburgStuttgart

Ostale Vijesti