Reuters
Reuters

Nestvarni Luka Modrić: S 37.5 godina četvrti je najbolji igrač svijeta

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.02.23. | 07:06

Učvrstio se u najboljoj postavi 'svih vremena'

Da je Luka Modrić uvršten u najbolju postavu svijeta više nije vijest. Šesti put u karijeri, Luku Modrića su izbornici i kapetani reprezentacija te predstavnici medija uvrstili u najbolju postavu svijeta u izboru FIFA-e. Pet godina u nizu, od 2015. do 2019., Luka Modrić izabran je za člana najbolje postave najprostranjenijeg sporta na globusu, a nakon dvije godine 'pauze', Luka Modrić sinoć je ponovno uvršten u idealnih 11 svijeta zajedno s Thibautom Courtoisom, Achrafom Hakimijem, Virgilom Van Dijkom, Joaom Cancelom, Kvinom De Bruyneom, Casemirom, Leom Messijem, Kylianom Mbappeom, Karimom Benzemom i Erlingom Haalandom u netipičnoj 3-3-4 formaciji.

FIFA najbolju postavu svijeta bira od 2005. godine, u inicijalnom izboru najboljih 11 svijeta bili su Dida (Milan) - Cafu (Milan), Nesta (Milan), Terry (Chelsea), Maldini (Milan) - Lampard (Chelsea), Makelele (Chelsea), Zidane (Real Madrid) - Ševčenko (MIlan), Etto (Barcelona), Ronaldinho (Barcelona).

Nagradu za najboljeg igrača svijeta po izboru FIFA-e (koja se dijeli od 1991., s time da je u periodu 2010. do 2015. bila 'fuzirana' s Ballon d'Orom) rekordni osmi put osvojio je Lionel Messi, dok je C. Ronaldo ostao na pet nagrada. Messi je ujedno igrać koji je rekordnih 16 godina u nizu, od 2007. do danas, izabran u FIFA-inu najbolju momčad svijeta. U toj momčadi je od 2007. do 2021., znači u 15 sezona za redom, bio uvršten i C. Ronaldo. Treći je Sergio Ramos s 11 postava, Andres Iniesta ih ima devet, Dani Alves osam, a Luka Modrić našao se u društvu Xavija i Marcela sa šest 'naj postava'.

Prema toj brojidbi, možemo reći da je najbolja postava svijeta u posljednjih 20-ak godina:

Casillas (5) - Ramos (11), Terry (5), Pique (4) - Alves (8), Iniesta (9), Xavi (6), Modrić (6), Marcelo (6) - C. Ronaldo (15), Messi (16)

Prilično zanimljivo društvo, zar ne...

Ono što je u cijeloj priči najfascinantnije... Luka Modrić je svoju šestu nagradu za člana najbolje godine svijeta dobio s 37.5 godina, a prvu je zaradio s navršenih 30!

Novinari, kapetani i izbornici reprezentacija Modrića su izabrali za četvrtog najboljeg igrača svijeta u 2022. godini, ispred Haalanda, Manea, Hakimija, Neymara, De Bruynea, Vinicusa Juniora, Lewandowskog...

Kao kapetan Hrvatske svoje glasove za ovaj izbor dao je i Luka Modrić. Najboljim je izabrao klupskog suigrača Karima Benzemu, na drugo mjesto Lionela Messija, a na treće Kyliana Mbappea.

Predstavnik hrvatskih medija, Robert Matteoni iz Sportskih novosti, najboljim je izabrao Lionela Messija, na drugo mjesto stavio je Karima Benzemu, a na treće Kyliana Mbappea.

Zanimljivo, hrvatski izbornik Zlatko Dalić jedan je od rijetkih izbornika koji nisu glasali ni za koga.

"Ova godina je za mene bila 'luda'. Uspio sam ostvariti svoj san nakon toliko muke i borbe. Toliko traganja. Toliko nastojanja. Osvajanje naslova prvaka svijeta nešto je najbolje što mi se dogodilo u karijeri. Želio bih se zahvaliti svojoj obitelji, ljudima u Argentini koji su s nama slavili veliki uspjeh, a kojeg ćemo pamtiti još jako dugo. Šaljem poljupce i svojoj djeci koja ovo gledaju na televiziji", rekao je Messi koji je na ceremoniju stigao sa suprugom Antonellom.



Tagovi

Luka ModrićFIFAFIFA The Best

Ostale Vijesti