REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Neka Španjolaca, sad je ionako red na nas!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 23:10

Nismo vidjeli nijedan razlog zašto bismo se bojali 'Furije', uostalom, ako gledamo zadnjih pet utakmica, sad je vrijeme za pobjedu Hrvatske

Nismo imali pritajenog favorita za suparnika u finalu, Španjolci i Talijani, nudili su svaki svoju perspektivu. Jedni nam više odgovaraju zbog tradicije, s drugima, to su Španjolci, u zadnje vrijeme igramo vrlo izjednačeno. Na kraju je Joselu u samoj završnici u Rotterdam, na noge Hrvatskoj poslao 'Furiju' (2-1). Dobro, neka Španjolaca, znamo da neće biti lako, znamo da se nećemo prošetati, ali, daleko od toga da se Španjolaca, ovih Španjolaca moramo bojati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nećemo pretjerivati pa reći da se radi o europskom klasiku, ali dosta je bilo utakmica sa Španjolskom u zadnjih desetak godina, od 2012. do danas odigrali smo ih pet. I, definitivno, smanjivali razliku, iako, zapravo, nikad nisu ni oni s nama lako pobjeđivali. Pamtimo onu utakmicu s Eura 2012., kad nam nije dosuđen kazneni udarac, imali smo iu u šaci i propustili (0-1), na kraju su postali prvaci Europe. Četiri godine kasnije slavila je Hrvatska u Bordeauxu (2-1) u skupini Eura i to Hrvatska, koja je u toj utakmici igrala bez nekoliko važnih igrača koje je Ante Čačić odmarao za drugi krug. Potom je uslijedio onaj potop u Elcheu (6-0), ali bio je to incident a ne pravilo. Maksimirski uzvrat obilježio je dvama golovima Tin Jedvaj, slavili smo 3-2. Zadnji put, prije dvije godine na Euru, ljepotica turnira, vratili smo se s 3-1 na 3-3, imali priliku za 4-3, a onda ipak posrnuli, Španjolci su slavili 5-3 i otišli u četvrtfinale. No, izuzev te utakmice u Elcheu, sve su to bile rezultatski li-la utakmice, a ako gledamo taj niz, onda je sad red na nas. Poraz, pobjeda, poraz, pobjeda, poraz! Jasno je što sad očekujemo.

Španjolci su, na kraju, nadigrali Talijane, uspjeli ugurati loptu u mrežu, kvalitetna je to reprezentacija, nedvojbeno, ali daleko je to od one Španjolske koja tjera strah u kosti i od koje treba drhtati. Pitanje je i hoće li se oporaviti Dani Olmo, koji nam je na tom zadnjem Euru zadao puno problema, a vjerujemo da španjolski kompleks među Vatrenima više ne postoji, pogotovo nakon onoga što smo vidjeli u Rotterdamu protiv Nizozemske. Pred punim tribinama, na kojima će opet dominirati hrvatski navijači i hrvatske pjesme, Španjolska sigurno ne djeluje kao reprezentacija, koju se ne može pobijediti. Dapače, Hrvatska ulazi u tu utakmicu s velikim izgledima za trijumf, imaju Španjolci i dosta mana, uostalom, neka i oni malo razmišljaju o Hrvatskoj. Dali su im Modrić i društvo već dosta povoda za to! Ai oni su nama nešto dužni, a kad je Hrvatskoj dužan taj svoj dug mora vratiti. Kad-tad!



Tagovi

španjolska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaFinal Four Lige nacija 2023

Ostale Vijesti