REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

VIDEO Vatreni saznali protivnika: Protiv Španjolske za trofej Lige nacija!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 22:40

U velikom finalu Lige nacija Hrvatska će u nedjelju na stadionu De Kuip u Rotterdamu igrati protiv La Roje

Hrvatska je dobila ime protivnika koji će stajati na putu do naslova prvaka Lige nacija. U nedjelju će Vatreni na De Kuipu tražiti osvetu za poraz u četvrtfinalu Eura prije dvije godine protiv Španjolske. Reprezentacija Furije bila je bolja od Italije 2-1 golovima Pina i Josela, dok je za Italiju precizan bio Immobile.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je to 40. službeni ogled Španjolske i Italije te prvi nakon dvije godine kada je Furija u ovom stadiju natjecanja Lige nacija ispratila Italiju 2-1 te time prekinula niz od 37 utakmica Azzura bez poraza.

A u Enschendeu je počelo poklonom. Već u 3. minuti pogriješio je jedan od onih najiskusnijih. Leonardo Bonucci je darivao Španjolsku loptom pred svojim kaznenim prostorom koju znalački koristi Pino i zabija gol pored nemoćnog vratara Donnarumme.

Pogodak Pina pogledajte OVDJE (Sportklub).

Bio je to početni šok, ali na sreću po Italiju, brzo su došli do egala. Zaniolo je tukao iz voleja ali loptu nepropisno zaustavlja Le Normand. Slovenski sudac pokazao je na bijelu točku iz koje je precizan bio Immobile.

Igranje rukom Le Normanda i pogodak Immobilea s bijele točke pogledajte OVDJE (Sportklub).

Činilo se kako će Italija već u 20. minuti preokrenuti rezultat. Jorginho je čudesno proigrao Fratessija koji gura loptu u mrežu kroz noge Simona. I kad su Talijani proslavili gol i preokret, sudac Vinčić je nakon konzultacija s VAR sobom - označio zaleđe!

Slijedili su pokušaji Gavija i Morate, ali i onaj Immobilea glavom nakon centaršuta. Posljednju šansu u prvom poluvremenu nije iskoristio Morata nakon podvaljivanja lopte od strane Gavija. Statistika na poluvremenu nudila je podatak od 8 udaraca Španjolske u odnosu na tri Italije, ali dojam je bio da su izabranici Roberta Mancinija bili nekako bliže preokretu.

Oba su izbornika odlučila na promjene već u poluvremenu. Mancini je u svlačionici ostavio Bonuccija i Spinazzolu, priliku su dobili Darmian i Dimarco. S druge strane, De la Fuente je Rodriga zamijenio Asensiom.

Prva velika prilika Španjolske u nastavku bila je u 48. minuti kada je Asensio idealno poslužio ubačajem Merinu koji sjajno reagira, ali Donnarumma dokazuje zašto je jedan od najboljih vratara na svijetu. Rukometnom obranom skida loptu a u nastavku je Morata bio neprecizan. Probao je i Rodri, ali nije bilo dovoljno preciznosti u njegovu udarcu.

Immobile i Jorginho odigrali su svoje u sat vremena, u igru su ušli Chiesa i Cristante.

U 65. minuti je Donnarumma dobio ozbiljnu konkurenciju u utrci za obranu turnira nakon što je Simon izuzetnom refleksnom reakcijom zaustavio udarac Fratessija iz blizine.

I kada se činilo da će utakmica u produžetke, Španjolska je stigla do vodstva. Prethodno je u igru ušao Joselu zamijenivši Moratu, a da je to bila sjajna odluka vidjeli smo u 88. minuti kada se nakon nekoliko odbijanaca poslije udarca Rodrija, lopta odbila do Josela koji matira Donnarummu. Talijani su tražili zaleđe, ali kasnija snimka pokazala je svu regularnost “winnera” koji je Španjolsku odveo na Hrvatsku u reprizi Eura iz lipnja 2021. godine.

Pobjednički pogodak La Roje pogledajte OVDJE (Sportklub).

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub)

Španjolska - Italija 2-1

Enschede. Stadion: Twente. Sudac: Slavko Vinčić; pomoćnici: Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič (svi Slovenija). VAR: Nejc Kajtazović.

Strijelci: 1-0 Pino (3.), 1-1 Immobile (11. - 11m), 2-1 Joselu (84.)

Žuti kartoni: Immobile, Zaniolo (Italija); Alba, Gavi, Morata (Španjolska)

Španjolska (4-2-3-1): Simon – Navas, Le Normand, Laporte, Alba – Rodri, Merino (od 74. Merino) – Rodrigo (od 46. Asensio), Gavi (od 68. Canales), Pino (od 74. Fati) – Morata (od 84. Joselu).

Italija (5-3-2): Donnarumma – Di Lorenzo, Toloi, Bonucci (od 46. Darmian), Acerbi, Spinazzola (od 46. Dimarco) - Fratessi (od 76. Verratti), Jorginho (od 59. Cristante), Barella – Zaniolo, Immobile (od 59. Chiesa).



Tagovi

Liga nacijaFinal Four Lige nacija 2023Talijanska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti