REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Nagelsmann: “Škotska je bila impresionirana našom igrom, ali ovo je samo prvi korak”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 08:42

Navijači su mu skandirali ime nakon utakmice, ali Nagelsmanna nije zaslijepila najveća pobjeda Njemačke na europskim prvenstvima

Julian Nagelsmann dobio je što je htio. Inzistirao je na što boljem otvaranju prvenstva pa dočekao veliku 5-1 pobjedu protiv Škotske.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Prvih 20 minuta bilo je impresivno. Puno snage, puno agresivnosti u kontrapresingu. Škotska je bila impresionirana u našom igrom, pomalo iznenađena, a mi smo ostali koncentrirani cijelu utakmicu. To nam je naravno puno pomoglo. Ali posebno u prvih 20 minuta bili smo briljantni: dobar posjed lopte, dobar kontra presing, vrlo dobra agresija", rekao je Nagelsmann u intervjuu za ZDF nakon utakmice i dodao:

“Bio sam pomalo iznenađen što Škotska nije bila toliko agresivna u prvih 20 minuta. Mislim da su bili iznenađeni našim posjedom lopte. Osjetili su da imamo puno igrača u napadu koji mogu zabijati golove, a onda se brane malo dublje."

Djela Wunderkinda Floriana Wirtza i Jamala Musiale koji su u 19 minuta postavili 2-0 na semafor ušli su u povijest. Wirtz je sada najmlađi strijelac Europskog prvenstva s 21 godinom i 42 dana, a slijedi ga Musiala s 21 godinom i 109 dana.

"Bio sam posebno zadovoljan Jamalom jer je propustio jednu ili dvije šanse u Kataru", priznaje izbornik koji je zadovoljan i ljutnjom Nijemaca nakon primljenog autogola.

"Reakcije naših igrača bili su sjajne. Ne žele primiti gol. Dakle, dobar je znak da ste još uvijek gladni kada vodite 4-0. Sretan sam. Zadovoljna sam. Nije tako lako imati prvu utakmicu u svojoj zemlji. Osvrnuli smo se na prve utakmice na prošlim turnirima koje nisu bile toliko dobre, pa smo na kraju imali svojevrsni pritisak.”

Navijači su mu skandirali ime nakon utakmice, ali Nagelsmanna nije zaslijepila najveća pobjeda Njemačke na Europskom prvenstvu.

"To je bio jako dobar, ali prvi korak. Sada moramo nastaviti", objasnio je izbornik.



Tagovi

Julian Nagelsmannškotska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti